Annons
Annons
© Kongsberg Elektronikproduktion | 09 maj 2017

Kongsberg levererar till tyskt forskningsfartyg

Kongsberg har tecknat ett kontrakt med den tyska skeppsbyggaren Fassmer för leverans av en teknisk lösning till forskningsfartyget Atair II.
Detta kommer att bli Tysklands största forskningsfartyg och ägs av den tyska federala myndigheten för sjöfart och hydrografi (Bundesamt für Seeschifffahrt und Hydrographie – BSH).


Atair II kommer att bli världens första statsägda LNG-drivna forskningsfartyg och den första nybyggnaden som använder Kongsbergs Integrated Research Vessel Concept, som kommer att förena operativa hydrografiska och energifunktioner ombord, underlätta sömlös informationsdelning, effektivare effektivitet och lång livslängd förmåner.

Skeppet kommer att använda sig av Kongsbergs ”Integrated Research Vessel Concept”. Kongsberg kommer med sina underleverantörer att tillhandahålla alla elektroniska system, telekomsystem, drivsystem, kablar och installation.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2