Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Adaptive Simulations Teknik | 09 maj 2017

15 miljoner kronor till Adaptive Simulations

Adaptive Simulations meddelar att de erhÄllit en investering pÄ nÀrmare 15 miljoner kronor frÄn Creathor Venture och Karma Ventures, tvÄ europeiska riskkapitalinvesterare inom high-tech. I investeringsrundan deltog Àven KTH Holding.
Adaptive Simulations mÄl Àr att demokratisera marknaden för simuleringar genom att erbjuda en helautomatisk och cloud-baserad tjÀnst för flödessimuleringar. Enligt bolaget har denna tjÀnst potentialen att öka den nuvarande marknaden tjugofaldigt. Det finns idag 500'000 anvÀndare av manuell mjukvara för flödessimuleringar samtidigt som den globala marknaden för automatiska simuleringar bedöms till mer Àn 10 miljoner anvÀndare, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Adaptive Simulations produkt möjliggörs genom adaptiva algoritmer som baseras pÄ Är av forskning inom numerisk analys, berÀkningsvetenskap och CFD (Computational Fluid Dynamics) pÄ KTH, Kungliga Tekniska Högskolan.

Och nu Àr forskningen mogen för kommersialisering, och algoritmerna ersÀtter det krÄngliga och komplicerade arbete som idag görs manuellt av simuleringsexperter.

– Helt automatiska flödessimuleringar har varit nĂ„got av en helig graal för simuleringsindustrin. Implikationerna av en sĂ„dan innovation kan jĂ€mföras med automatiseringen av textilindustrin pĂ„ 1800-talet. SprĂ„nget frĂ„n manuella vĂ€vstolar till automatiska vĂ€vmaskiner förĂ€ndrade industrin totalt. Nu vill vi göra samma sak med simuleringsindustrin, sĂ€ger Sebastian Desand, vd för Adaptive Simulations.

Sammantaget innebĂ€r innovationen som Adaptive Simulations utvecklat att – företags produktutvecklingsprocess och time to market kan kortas ned; noggrannheten och tillförlitligheten i simuleringar ökar; kostnaden för simuleringar kan minska med omkring 70 procent och det hela blir betydligt enklare och dĂ€rmed mer tillgĂ€ngligt.

– Grundarna i Adaptive Simulations Ă€r högt ansedda forskare och experter inom sitt omrĂ„de och de stĂ„r inför att introducera en verkligt unik produkt pĂ„ marknaden. Genom att kommersialisera sin lösning ser vi att bolaget har en potential att bli en snabbvĂ€xande utmanare pĂ„ marknaden för simuleringsmjukvara. Detta var en av de frĂ€msta orsakerna till vĂ„rt positiva investeringsbeslut. Det Ă€r exakt den typ av teknologiska innovationer som Ă€r vĂ„rt investeringsfokus, sĂ€ger Kristjan Laanemaa, Partner pĂ„ Karma Ventures.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2