Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© saab Elektronikproduktion | 16 maj 2017

Saab får miljardorder inom flygburen övervakning

Saab har ingått ett avtal inom flygburen övervakning (AEW&C). Ordervärdet uppgår till 1,35 miljarder kronor. Leveranser kommer att ske under perioden 2017-2020.
Det flygburna radarsystemet AEW&C ger möjligheter till detaljerad bevakning och kan användas bland annat för gränsövervakning, räddningsaktioner till havs och över land samt för att bekämpa terrorism och organiserad brottslighet, skriver Saab i ett pressmeddelande.

För att avtalet ska träda i kraft måste vissa villkor uppfyllas, bland annat finansiella villkor. Villkoren förväntas uppfyllas under de kommande sex månaderna. Vem beställaren är avslöjas inte i pressmeddelandet.

Ordern förväntas bokas inom de närmsta sex månaderna och arbetet kommer att ske inom Saabs affärsområden Surveillance och Support and Services.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-2