Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© hanza Elektronikproduktion | 16 maj 2017

Hanzas rekonstruktion i Vasa godkänd

Kontraktstillverkaren har fÄtt besked att domstolen godkÀnner rekonstruktionen av koncernens dotterbolag i Vasa. Det Àven betyder att koncernen nu övergÄr frÄn en uppbyggnadsfas till en utvecklingsfas.
Sedan koncernen grundades för drygt Ätta Är sedan har Hanza genomgÄtt tvÄ uppbyggnadsfaser. Under den första fasen skapades ett komplett tillverkningserbjudande genom att kombinera olika tillverkningsteknologier i ett bolag, Hanza. Den andra samlade de olika produktionsenheterna i industriparker, sÄ kallade tillverkningskluster.

Det sista steget i den andra fasen var att fÀrdigstÀlla koncernens Mekanikdel, genom att omvandla verksamheten i Vasa, Finland, till en logistik- och servicecenter. Ett steg som dock fick genomföras under en rekonstruktions­­process, som alltsÄ nu avslutas genom beslut frÄn domstolen i Finland, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

”Att rekonstruktionen har godkĂ€nts Ă€r ett bra och viktigt besked.”, sĂ€ger Erik Stenfors Koncernchef Hanza. ”DĂ€rmed kan vi övergĂ„ till fas tre, vilket Ă€r en utvecklingsfas av Hanza med fokus pĂ„ att fortsĂ€tta vĂ„r positiva lönsamhetsutveckling”.

Det var i januari 2017 som Hanza beslutade att begÀra en rekonstruktion av verksamheten i Vasa. Bakgrunden var att en tidigare överenskommelse med fastighetsÀgaren inte kunde omvandlas till ett hyresavtal anpassat för den framtida verksamheten. Nya förhandlingar med hyresvÀrden under rekonstruktionsprocessen ledde dock fram till det önskade avtalet.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2