Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© daimler Elektronikproduktion | 23 maj 2017

Daimler påbörjar bygget med en andra batterifabrik

Det är inte bara i Sverige som det finns stora planer för volymtillverkning av batterier. Daimlers dotterbolag Accumotive i tyska Kamenz har precis påbörjat bygget av en andra batterifabrik med en investering om 500 miljoner euro.
Som Dieter Zetsche, styrelseordförande för Daimler AG och chef för Mercedes-Benz Cars, säger i ett pressmeddelande så står bilindustrin inför en grundläggande förändring – och Daimler ser sig själva som drivkraften bakom just denna förändring.

"Batterifabriken i Kamenz är en viktig komponent i genomförandet av vår elektriska offensiv. Vid 2022 kommer vi att ha fler än tio helt elektriska personbilar i serie. Vi fortsätter också att driva fram hybridiseringen av vår flotta,” säger Dieter Zetsche.

Total så investerat den tyska biljätten ungefär en miljard euro i etableringen av ett produktionsnätverk för batterier.

– Den lokala produktionen av batterier är en viktig framgångsfaktor i vår elektriska offensiv och en avgörande faktor för att på ett flexibelt och effektivt sätt tillgodose den globala efterfrågan på elbilar, säger Markus Schäfer som sitter i divisionsstyrelsen för Mercedes-Benz Cars, Produktion och Supply Chain.

Den nya produktionsanläggningen, som ligger cirka 50 kilometer från Dresden, är planerad att tas i drift i mitten av 2018. Med en yta om cirka 20 hektar (200’000 kvadratmeter) ligger platsen i direkt närhet av den befintlig batterifabriken. Den nya fabriken kommer att fyrdubbla produktions- och logistikområdet i Kamenz till totalt cirka 80’000 kvadratmeter. Under de närmaste åren kommer Accumotive gradvis att öka antalet anställda på platsen – och man räknar med att i slutet av årtiondet att ha över 1’000 anställda totalt, vilket är mer än dubbelt så många som nu, avslutas pressmeddelandet.


Bild:© Daimler
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-15 17:25 V11.9.0-1