Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© daimler Elektronikproduktion | 23 maj 2017

Daimler påbörjar bygget med en andra batterifabrik

Det är inte bara i Sverige som det finns stora planer för volymtillverkning av batterier. Daimlers dotterbolag Accumotive i tyska Kamenz har precis påbörjat bygget av en andra batterifabrik med en investering om 500 miljoner euro.
Som Dieter Zetsche, styrelseordförande för Daimler AG och chef för Mercedes-Benz Cars, säger i ett pressmeddelande så står bilindustrin inför en grundläggande förändring – och Daimler ser sig själva som drivkraften bakom just denna förändring.

"Batterifabriken i Kamenz är en viktig komponent i genomförandet av vår elektriska offensiv. Vid 2022 kommer vi att ha fler än tio helt elektriska personbilar i serie. Vi fortsätter också att driva fram hybridiseringen av vår flotta,” säger Dieter Zetsche.

Total så investerat den tyska biljätten ungefär en miljard euro i etableringen av ett produktionsnätverk för batterier.

– Den lokala produktionen av batterier är en viktig framgångsfaktor i vår elektriska offensiv och en avgörande faktor för att på ett flexibelt och effektivt sätt tillgodose den globala efterfrågan på elbilar, säger Markus Schäfer som sitter i divisionsstyrelsen för Mercedes-Benz Cars, Produktion och Supply Chain.

Den nya produktionsanläggningen, som ligger cirka 50 kilometer från Dresden, är planerad att tas i drift i mitten av 2018. Med en yta om cirka 20 hektar (200’000 kvadratmeter) ligger platsen i direkt närhet av den befintlig batterifabriken. Den nya fabriken kommer att fyrdubbla produktions- och logistikområdet i Kamenz till totalt cirka 80’000 kvadratmeter. Under de närmaste åren kommer Accumotive gradvis att öka antalet anställda på platsen – och man räknar med att i slutet av årtiondet att ha över 1’000 anställda totalt, vilket är mer än dubbelt så många som nu, avslutas pressmeddelandet.


Bild:© Daimler

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-20 15:35 V10.9.6-2