Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© abb Elektronikproduktion | 29 maj 2017

ABB stärker sitt engagemang i Kanada

ABB i Kanada öppnar nytt huvudkontor i Montréal och tar samtidigt hem tre viktiga digitala order frÄn stora kanadensiska kunder.
AnlÀggningen har kostat 90 miljoner dollar att bygga och kommer att hysa 700 anstÀllda som tidigare var utspridda pÄ sex platser runt om i Montréalregionen. Campus Montreal har avdelningar för forskning och utveckling, tillverkning, montering och testning för ABB:s energivÀrdekedja, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

”Det nya huvudkontoret bekrĂ€ftar ABB:s satsning pĂ„ Kanada som tillvĂ€xtmarknad och viktig kundbas”, sĂ€ger ABB:s koncernchef Ulrich Spiesshofer. ”Det stĂ€rker vĂ„r förmĂ„ga att tillhandahĂ„lla kunderna vĂ„ra ledande erbjudanden och stötta dem i den digitala omvandlingen av deras verksamheter. Vi Ă€r mitt uppe i den fjĂ€rde industriella revolutionen och den hĂ€r anlĂ€ggningen har utformats för att möjliggöra för vĂ„ra medarbetare att frigöra vĂ€rde Ă„t de kanadensiska företagen.”

I Campus Montreal finns ABB:s Customer Innovation Center med en utstÀllning om ABB Ability, företagets omfattande digitala erbjudande. Genom att kombinera ABB:s djupa branschkunnande med anslutningsbarhet till nÀtverk samt de senaste digitala teknikerna och innovationerna skapar ABB Ability kraftfulla lösningar och tjÀnster som löser faktiska affÀrsproblem och producerar mÀtbara affÀrsmöjligheter.

”Det nya campuset möjliggör smidigare samarbeten med vĂ„ra affĂ€rspartners och med akademiska institutioner och forskningsinstitut”, sĂ€ger Nathalie Pilon, chef för ABB i Canada. ”Den senaste tekniken frĂ„n ABB driver energieffektivitet och ger kraft Ă„t Kanadas ekosystem för innovation pĂ„ sĂ„ mĂ„nga olika sĂ€tt. Förutom att visa vad ABB Ability kan göra rymmer huvudkontoret ocksĂ„ ABB:s nya nordamerikanska Centre for Excellence inom e-mobilitet.”

Centret kommer att stötta utvecklingen av miljöanpassade, energieffektiva transportnÀt, inklusive elbussar och eltÄg, och syftar till att föra samman transitoperatörer, energiföretag och teknikexperter för att ta itu med utmaningarna att bygga smarta stÀder och hÄllbara mobilitetslösningar för Kanada.

Samtidigt presenterade företaget ett antal större kanadensiska projekt. Bland dessa finns ett avtal om att modernisera 10 stora havsgÄende fartyg Ät den kanadensiska kustbevakningen och utrusta dem med uppgraderade framdrivningssystem. NÀr kustbevakningen kombinerar uppgraderingen med ABB:s fjÀrrdiagnostiktjÀnst (Remote Diagnostic Service) för sjöfart kommer de att kunna förlÀnga livslÀngden pÄ fartygen med 20 Är.

I ett annat utvecklingsprojekt utsÄgs ABB till Key Technical Supplier för Nemaska Lithiums nya gruv- och bearbetningsanlÀggning. ABB tillhandahÄller övergripande projektledning, design och utveckling av hela elektrifieringen och automatiseringen av produktionsanlÀggningarna.

Dessutom har ABB meddelat att man kommer att tillhandahÄlla en integrerad kraftanlÀggning för ett datacenter som drivs av Hypertec i Quebec. För att tillgodose den ökade efterfrÄgan kommer den nya kraftanlÀggningen att öka anlÀggningens befintliga strömförsörjning frÄn 25 till 120 kV.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1