Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Helene Mogensen de Monleon / Mekoprint - Morten E. Lundgreen Elektronikproduktion | 29 maj 2017

Mekoprint tågar på - ökar antalet anställda

Sedan årsskiftet har det danska bolaget anställt 26 nya medarbetare, och bolagets Graphic Electronics-division står för åtta av de nyanställningarna.
Under årets första fem månader har Mekoprint, med huvudkontor i Støvring söder om Aalborg, ökat antalet anställda med 26 nya medarbetare i Danmark. De nyanställda är spridda över företagets fyra divisioner – och Mekoprint har nu fler är 450 anställda globalt, varav 320 i Danmark.

Upprustningen kommer som en direkt följd av den efterfråga som Mekoprint upplever. Kunderna efterfrågar i allt högre grad ett helhetsgrepp på kundsamarbeten, där produkten tillsammans med andra tjänster, såsom utveckling, konstruktion och automatisering av produktionsprocesser, skapar grunden för långsiktiga partnerskap, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Investeringar i människor och maskiner

Vid årsskiftet gick enheterna Graphics och Electronics samman under namnet Mekoprint Graphic Electronics – och enhetschef Morten E. Lundgreen konstaterar att sammanslagningen inte har lett till färre medarbetare utan fler.

– Sammanslagningen var ett viktigt steg för att skapa en starkare plattform för gemensam affärsutveckling och optimalt utnyttjande av synergier. Samtidigt innebär vårt riktade tillvägagångssätt för produkt- och processutveckling i anslutning med kunderna, att det finns ett ökat behov av ytterligare resurser.

– De senaste åren har vi gjort stora investeringar i automatisering och digitalisering i produktionen i syfte att öka effektiviteten och konkurrenskraften. Och uppgraderingen av produktionsutrustningen har krävt mer kvalificerad personal för optimal användning av den.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1