Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Rise Elektronikproduktion | 31 maj 2017

Sverige och Nederländerna samarbetar om vindkraft i kallt klimat

RISE Research Institutes of Sweden Àr pÄ vÀg att inrÀtta ett testcenter i norra Sverige dÀr den globala vindindustrin kan testa sin utrustning under kalla klimatförhÄllanden.
ECN, Energy Research Centre of The Netherlands, och RISE har nu kommit överens om att samarbeta om utveckling och drift av detta testcenter. Man menar att omrÄden med kallt klimat innebÀr en stor potential för vindkraft över hela vÀrlden. Men is och lÄga temperaturer krÀver pÄlitlig och beprövad teknik. För att finna den behöver vindindustrin ett testcenter i kallt klimat.

RISE och ECN har nu beslutat att samarbeta för att etablera ett testcenter i norra delen av Sverige för fullskalig testning, undersökning, verifiering och certifiering av nya generationer vindkraftverk och delsystem som fungerar i kallt klimat.
Via testcentret kommer man erbjuda tjÀnster sÄsom test och validering, datainsamling, mÀtningar, övervakning och fÀlttjÀnster av prov- och prototypturbiner, men Àven av delsystem och komponenter till den globala vindindustrin.

Testcentret, som ska drivas av RISE, kommer att vara belÀget pÄ en plats med utmÀrkta förutsÀttningar för provning av vindkraftverk, turbinkomponenter och delsystem i kallt klimat. Nu fortsÀtter arbetet med att bestÀmma vilken plats som bÀst uppfyller testcentrets meteorologiska och geografiska krav, skriver Rise i ett pressmeddelande.

– Vi kan Ă€nnu inte sĂ€ga var testcentret ska byggas, men har fem platser som vi undersöker i detalj just nu, sĂ€ger projektledaren Stefan Ivarsson pĂ„ RISE.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1