Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© saab Elektronikproduktion | 01 juni 2017

Saab lanserar nytt cyber security-bolag

Försvars- och sÀkerhetsföretaget Saab lanserar nu företaget Hyker Security - som erbjuder sÀkerhet för kommunicerande applikationer.
De senaste Ären har antalet applikationer och produkter som kommunicerar med varandra mÄngdubblats, liksom behovet av sÀker kommunikation. Med dagens distributionsvÀgar, cyberhot och ny EU-lagstiftning GDPR (General Data Protection Regulation), Àr företag Älagda att hantera data korrekt ur ett sÀkerhetsperspektiv.

– Redan i utvecklingsstadiet kan Hyker Security sĂ€kra och bygga in integritetsskydd i den information som skapas och distribueras digitalt. Vi ser ett stort intresse och arbetar nu med de första kunderna, sĂ€ger Thomas Thard, vd för Hyker Security.

Hyker Security har tagits fram inom Saab Ventures som arbetar med spin-offs och spin-in. Saab har genom det fristÄende konsultbolaget Combitech arbetat lÀnge inom omrÄdet kommunikationssÀkerhet och har flera konsulter i norden inom cyber security.

Combitech har tillsammans med företaget Apptimate utvecklat en teknologi som möjliggör implementering av End 2 End-kryptering och sÀkerhet i kommunicerande applikationer.

Med hjÀlp av denna teknologi sker all integrering i applikationen redan i utvecklingsstadiet, till skillnad frÄn nÀr integrering sker i nÀtverkslagret.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2