Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© mikael damkier dreamstime.com Elektronikproduktion | 08 juni 2017

Nibe köper kanadensiskt ventilationsbolag

Nibe Industrier AB meddelar i ett pressmeddelande att bolaget har förvÀrvat 65% av aktierna i ventilationsbolaget Tempeff North America Ltd.
I affÀren ingÄr Àven en option att förvÀrva de ÄterstÄende 35% av aktierna i Tempeff. Företaget som som bedriver sin verksamhet i Winnipeg, Manitoba, Kanada, kommer att ingÄ i affÀrsomrÄdet Nibe Climate Solutions.

Tempeff Àr en ledande tillverkare av ventilationsprodukter med mycket hög energiÄtervinningsgrad avsedda för sÄvÀl kommersiella som institutionella och industriella applikationer, speciellt i kallare klimat.

Tempeff som startades 2008 har cirka 50 anstÀllda och omsÀtter drygt 70 miljoner kronor (cirka 10 miljoner kanadensiska dollar) med en rörelsemarginal överstigande 10%. FörsÀljningen sker huvudsakligen pÄ den kanadensiska hemmamarknaden men företaget har Àven en god tillvÀxt i USA, skriver Nibe i pressmeddelandet.

– Med Tempeff breddar vi vĂ„rt sortiment för klimatisering av större fastigheter och fortsĂ€tter tillsammans med amerikanska ClimateCraft, som förvĂ€rvades ifjol, vĂ„r expansion pĂ„ den nordamerikanska marknaden, sĂ€ger Gerteric Lindquist, vd och koncernchef för Nibe Industrier.

Tempeffs ledning med grundaren och nuvarande vd Garth Evans kommer tillsammans med General Manager Ken Smith i spetsen att fortsÀtta leda bolaget.

NĂ„gon köpeskilling anges inte i pressmeddelande med förklaringen att ”den förvĂ€rvade verksamheten endast kommer att utgöra en ringa del av Nibe-koncernen.”
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2