Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 30 augusti 2002

Micronic sänker prognosen

Styrelsen för Micronic har beslutat justera försäljningsprognosen avseende helåret 2002 mot en försäljning i linje med föregående år (699 MSEK).
VD Micronic
Tidigare prognos byggde på en förväntad återhämtning inom halvledarindustrin. Den senaste tidens marknadsbedömningar tyder på att denna återhämtning förskjutits ytterligare framåt i tiden, vilket påverkar teknologiinvesteringarna för fotomasker. Osäkerheten på marknaden påverkar våra kunder och kommer med största sannolikhet leda till att leveransen av vår andra Sigma-ritare kommer att förskjutas till fjärde kvartalet 2002.

"Det är uppenbart att industrin nu befinner sig i en ekonomiskt svår situation som enbart kan lösas via kostnadseffektiv teknologi både i tillverkningsprocessen av fotomasker, och för prototyptillverkning av halvledarkomponenter via programmerbara steppers, där mönstret överförs direkt till halvledarkomponenten utan användning av fotomasker, säger Sven Löfquist, Micronics VD.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1