Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Eskilstuna Elektronikpartner Teknik | 14 juni 2017

Mikael Joki tar över ordförandeklubban i Svensk Elektronik

Vid Svensk Elektroniks årsmöte nu i början av juni avgick Maria Månsson som ordförande, en post hon haft sedan Svensk Elektronik nybildades 2010. Som ny ordförande för Svensk Elektronik valdes Mikael Joki.

Maria har under många år, redan före 2010 i dåvarande Elektronikindustriföreningen, varit med att utveckla föreningen och dess verksamhet till vad den är idag. – Det har varit fantastiskt roligt och inspirerande att arbeta med Maria och hon har varit en klippa inte bara för föreningen, utan även för mig i mitt arbete, säger Lena Norder, vd för branschorganisationen i ett pressmeddelande.
Maria Månsson - © Svensk Elektronik
Under sitt ordförandeskap har Maria jobbat hårt att synliggöra elektronikindustrins betydelse för Sverige samt förbättra villkoren för företagen i branschen. Ett viktigt arbete var att få till forsknings- och innovationsprogrammet Smartare Elektroniksystem, där Maria ingick i den inre arbetsgrupp vars insatser var direkt avgörande för att programmet blev av. – Jag är mycket stolt över att ha haft äran att leda branschorganisationen för ett av Sveriges absolut viktigaste områden. Det har varit en spännande och intensiv resa, där omvärlden, branschen och föreningen har förändrats i hög takt. Vikten av branschens betydelse för svensk konkurrenskraft och globala framtidsfrågor kan inte nog betonas. Jag är därför särskilt glad att Mikael Joki nu tar över rodret, och känner stort förtroende för att föreningen har hamnat i de bästa händer, säger Maria Månsson. Ett annat viktigt område som föreningen genom alla år aktivt arbetat med är att bevaka och påverka förändringar av de miljö- och produktdirektiv och regelverk som styr villkoren för våra företag. Direktiv och förordningar som RoHS, WEEE, REACH, EMC, RED och nu senast kemikalieskatten på viss elektronik. I pressmeddelande framgår det att Maria kommer att fortsätta att stödja föreningen i detta arbete. Hon leder även framöver föreningens arrangemang Direktivsdagen, där aktuella regelverk gås igenom och myndigheterna är med på plats. – Maria har gjort en mycket uppskattad insats som Svensk Elektroniks första ordförande. Vi har nu en bra plattform för det fortsatta arbetet. Jag är både glad och förväntansfull över förtroendet att ta över som ordförande. Vi står inför en fortsatt snabb utveckling inom elektronikbranschen med utmaningar som tillexempel framtida kompetensförsörjning. Svensk Elektronik är en viktig spelare i branschen och en naturlig samlingsplats för företag inom hela värdekedjan, säger Mikael Joki. Liksom Maria har Mikael funnits i ledningen för Svensk Elektronik sedan 2010 och även dessförinnan i Elektronikindustriföreningen och har under många år varit helhjärtat engagerad i arbetet med branschens utveckling. Mikael är ägare och vd av Eskilstuna Elektronikpartner, utvecklings- och tillverkningsföretag av industriell elektronik.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2020-02-19 16:22 V18.0.1-1