Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ABB Elektronikproduktion | 16 juni 2017

ABB levererar gruvhiss till Mosaic pottaska gruva i Kanada

ABB kommer konstruera, leverera, installera och köra igång friktionshissen med alla tillhörande mekaniska och elektriska system för Mosaic: s nya K3-potashgruva i Saskatchewan, Kanada.
Denna ”Greenfield” gruva är en expansion av Mosaic: s etablerade pottaskagruvverksamhet i området. K3-gruvan, som ligger öst om staden Esterhazy i Saskatchewan, bryter pottaska på ett djup av 3’350 fot.

Pottaska är en naturligt förekommande mineral skapat under förångningen av gamla havsängar; Det är det mest använda kaliumgödselmedlet bland växtnäringsämnen.

För detta projekt kommer ABB att leverera gruvhissen och alla tillhörande mekaniska och elektriska system vid K3-gruvans södra schakt. Mekanisk utrustning för friktionshissen kommer att innehålla ABB:s synkronmotorer och ABB:s senaste SIL 3 klassade säkerhetsbromssystem. På 15’800 kW kommer detta bli den största gruvhisselmotorn i Nordamerika. ABB kommer också leverera styrsystemet för gruvhissen, annan kraftinfrastruktur och automationsutrustning, samt konstruktion, installation, idrifttagning och övriga tjänster.

Den nya gruvhissen är planerad att tas i drift 2021.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-2