Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© bosch Komponenter | 20 juni 2017

Bosch miljardinvesterar – bygger ny fabrik i Dresden

Bosch fortsätter att investera stort i Tyskland. Bolaget planerar att bygga en ny chipfabrik i Dresden.

För att mätta efterfrågan som genererats av det växande antalet IoT- och mobilitetsapplikationer, kommer anläggningen att tillverka chip på 12-tumswafers, det framgår av ett pressmeddelande.
"Den nya waferfabriken är den största enskilda investeringen i Boschs mer än 130-åriga historia," - Dr. Volkmar Denner, styrelseordförande i Robert Bosch GmbH.
Byggandet av anläggningen är planerat att slutföras i slutet av 2019. Själva tillverkningen är antas dock starta under slutet av 2021. Den totala investeringen i den nya anläggnignen kommer att uppgå till cirka en miljard euro. I och med investeringen räknar Bosch med att skapa ungefär 700 nya jobb i Dresden. Bosch kommer även – om det godkänns av EU kommissionen – få stöd från ministeriet för ekonomi och energi (BMWi) i byggandet och driftsättandet av den nya fabriken. – Halvledare är kärnkomponenterna i alla elektroniska system. Och i och med tillväxten i connectivity och automation, används de i allt fler tillämpningsområden. Genom att utvidga vår tillverkningskapacitet av halvledare ger vi oss själva en bra grund för framtiden och samtidigt stärker vår konkurrenskraft, säger styrelseordförande Dr. Volkmar Denner.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2020-02-19 16:22 V18.0.1-1