Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© zenuity Elektronikproduktion | 20 juni 2017

Stockholmsbolag jobbar med Volvos och Autolivs nya JV – Zenuity

Stockholmsbolaget Univrses har skrivit kontrakt med Volvos och Autolivs nya JV som utvecklar mjukvarusystem till sjÀlvkörande bilar, Zenuity. Univrses kommer bistÄ Zenuity med lösningar inom AI och datorseende.
Ricky Helgesson - © Univrses
– Vi Ă€r stolta och glada över att arbeta med Zenuity och att vara en del av ambitionen att bli ledande inom system för sjĂ€lvkörande fordon. Det Ă€r ett projekt vi Ă€r vĂ€ldigt engagerade i och dĂ€r vi ser stora möjligheter att bidra till utvecklingen inom det hĂ€r innovativa framtidsomrĂ„det, sĂ€ger Ricky Helgesson, vd pĂ„ Univrses, i ett pressmeddelande.

Univrses expertis ligger inom datorseende och AI. Bolaget erbjuder lösningar inom bland annat noggrann positionering för AR och VR. Univrses teknologier för positionering, objektigenkÀnning, objektrörelseestimering och objektklassificering Àr hÄrdvaruoberoende och vÀloptimerade och fungerar dÀrför enligt bolaget i mÄnga situationer.

I en intervju med Breakit förklarar Ricky Helgesson att det hela kommer handla om bilens förmĂ„ga att uppfatta vĂ€rlden runt sig. Det Ă€r samma teknik som inom VR och AR – snabbtacking av omgivningen i realtid. Han sĂ€ger att det kan handla om analyser av fotgĂ€ngare; gĂ„r en person rakt fram lĂ€ngs vĂ€gen eller kan personen tĂ€nkas korsa vĂ€gen.

I pressmeddelandet framgÄr det att bolaget Àven för diskussioner med företag inom bygg, transport, robotik och drönare. Han sÀger att tillsammans med uppdraget frÄn Zenuity innebÀr det att Univrses stab av forskare och ingenjörer kommer att behöva vÀxa med bÄde fler team och fler medarbetare.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1