Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ABB Elektronikproduktion | 21 juni 2017

Lena Nyberg utsedd till Digital Lead för ABB Sverige

Lena Nyberg har utsetts till Digital Lead för ABB Sverige med start den 1 juni 2017. Rollen innebÀr att driva ABB Ability för ABB Sveriges rÀkning bÄde vad gÀller teknik och i affÀrer.
Hon kommer att vara ansvarig för uppbyggnad och utveckling av ABB Ability Customer Center i VÀsterÄs, som kommer att bli en mötesplats för kunder och partners. ABB Ability Àr samlingsbegreppet för ABB:s digitalt uppkopplade enheter, system och tjÀnster som anvÀnds i syfte att öka produktiviteten samt minska kostnaderna och energianvÀndningen.

Lena Nyberg har arbetat pÄ ABB i 30 Är och har haft flera olika roller inom frÀmst marknad och försÀljning pÄ divisionen ABB Industrial Automation i Sverige. Hon har tidigare varit marknadschef för ABB:s affÀrsenhet Control Technologies i norra Europa.

Som Digital Lead kommer Lena Nyberg att rapportera till Johan Söderström, vd för ABB Sverige samt till Eva Kvist Östgren, chef för ABB Svensk FörsĂ€ljning, och vara placerad i VĂ€sterĂ„s.

”Med Lena Nyberg som Digital Lead för ABB Sverige förstĂ€rker vi erbjudandet till vĂ„ra kunder med ABB Ability. Vi ser stora möjligheter framĂ„t och digitaliseringen stĂ€rker konkurrenskraften bĂ„de lokalt och globalt. Med ABB Ability Customer Center pĂ„ plats kommer vi att fĂ„ en unik möjlighet att visa, och tillsammans med vĂ„ra kunder och partners utveckla, hur digitalisering kan förstĂ€rka dem och samtidigt lyfta svensk industri”, sĂ€ger Johan Söderström, vd för ABB Sverige.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1