Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© toshiba Komponenter | 21 juni 2017

Toshiba vill sälja inom Japan

Toshiba meddelar att bolagets styrelse pekat ut konsortiet bestÄende av Innovation Network Corporation of Japan, Bain Capital Private Equity LP samt Development Bank of Japan som som föredragen budgivare i försÀljningen av Toshiba Memory Corporation (TMC).
TMC delades frÄn Toshiba Corp i april i Är, och verkar som ett helÀgt dotterbolag med ansvarar för Toshibas minnesverksamhet. Enligt koncernen gjordes detta för att sÀkerstÀlla ytterligare ledningsresurser som Àr nödvÀndiga för fortsatt utveckling av minnesverksamheten och samtidigt för att förbÀttra koncernens finansiella struktur.

Nu meddelar Toshiba konsortiet har presenterat det bÀsta förslaget, inte bara nÀr det gÀller vÀrdering utan ocksÄ nÀr det kommer till bibehÄllandet av anstÀllda samt att teknologin stannar inom Japan. Koncernen menar ocksÄ att med detta förslag finns det en stor möjlighet att penna trÀffar papper.

Toshiba jobbar nu för att nĂ„ vad man kallar ”ett ömsesidigt tillfredsstĂ€llande slutgiltigt avtal” med konsortiet och avsluta transaktionen innan mars 2018.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1