Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ericsson Elektronikproduktion | 21 juni 2017

Ericsson säljer kraftverksamheten till Flex

Kontraktstillverkaren Flex – tidigare Flextronics – köper Ericsson Power Modules. Enheten har sitt huvudkontor i Stockholm och hela verksamheten har drygt 300 anställda i Sverige och Kina.
Affären berör som sagt 300 anställda som nu kommer att flytta från Ericsson till Flex Power, en division inom Flex – hela affären väntas vara slutförd under årets tredje kvartal, meddelar Ericsson i ett pressmeddelande.

Avyttringen är i linje med den affärsstrategi som Ericsson presenterade i mars var syfte är att stärka bolaget kärnverksamhet och portföljområden (nätverk, digitala tjänster och IoT).

Hela Power Modules-verksamheten – förutom själva varumärket – kommer att överföras till Flex. Det handlar alltså om Shanghai Ericsson Electronics Corporation Ltd, en tillverkningsplats i Kina samt företagstillgångar i Sverige. Dessutom inkluderar avtalet mer än 300 anställda och konsulter som kommer att gå från Ericsson till Flex Power.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-1