Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ericsson Elektronikproduktion | 22 juni 2017

Uppgifter: Ericsson vill sälja mediaverksamheten

Enligt uppgift har svenska Ericsson kontaktat Morgan Stanley för att se över möjligheterna för bolagets mediaverksamhet.
Ericsson jobbar med Morgan Stanley för att undersöka en möjlig försÀljning av mediaverksamheten, skriver Bloomberg som hÀnvisar till kÀllor med insyn. Syftet med försÀljningen sÀgs vara ett nyfokus pÄ kÀrnverksamheterna.

Bloomberg skriver Àven att Ericsson anlitat Goldman Sachs för att hitta en köpare till enheten. Enligt artikeln ska intresse frÄn bÄde private equity-företag samt teknik- och medieföretag visats. FörsÀljningsplanerna Àr fortfarande i ett tidigt stadium, och Ericsson kan besluta att behÄlla verksamheten, ska kÀllorna ha sagt.

Varken Ericsson, Morgan Stanley eller Goldman Sachs valde att kommentera Bloombergs uppgifter.

Tidigare i mars presenterade bolaget en fokuserad affÀrsstrategi dÀr Ericsson meddelade att man inom Media kommer att övervÀga strategiska möjligheter för verksamheten. Ericson verksamhet inom media bestÄr av tvÄ delar, en tjÀnsteverksamhet och för tekniklösningar. Och i mars stod det klart att bolaget skapar tvÄ separata enheter, Ericsson Broadcast & Media Services och Ericsson Media Solutions, för att stÀrka den operationella verksamheten.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1