Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© uniti Elektronikproduktion | 27 juni 2017

Svenska Uniti undersöker möjligheter i Australien

Svenska elbilstillverkaren Uniti – som tänker bygga en helt automatiserad produktionsanläggning här i Sverige – har rest söder ut till Australien för att undersöka vad det finns för möjligheter för bolaget där.
I en videouppdatering berättar bolaget att vd Lewis Horne, tillsammans med CFO Florian Schiewald, korsade ekvatorn ner till Australien för att undersöka möjligheten att delvis producera sina bilar i landet.

Företaget förklarar i videon att anledningen till besöket grundar sig i att Australien nyligen sett en helt del av sina fabriker stängas ned, och detta är förstås något som regeringen vill förhindra – och det är där Uniti kommer in i bilden.

Företaget är intresserade av att se om det finns en möjlighet för det svenska bilföretaget att hjälpa Australien att återuppliva sin bilindustri genom att producera delvis sin bil i landet. Florian och Lewis åkte därför dit för att kunna diskutera ämnet djupare för att se vad detta skulle kunna innebära i form av statligt stöd, finansiering och tidsramar.

I videon är man noga med att poängtera att än så länge är inget hugget i sten, men att man fortsätter att utveckla relationer i landet.

Hemma i Sverige har bolaget dock kontaktat VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut, för att jobba på bilens framtida Heads-Up-Display. VTI kommer att bygga en fysisk simulator år Uniti för att testa och verifiera olika säkerhetsaspekter av HUD:en.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-25 19:10 V11.1.0-1