Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© uniti Elektronikproduktion | 27 juni 2017

Svenska Uniti undersöker möjligheter i Australien

Svenska elbilstillverkaren Uniti – som tänker bygga en helt automatiserad produktionsanläggning här i Sverige – har rest söder ut till Australien för att undersöka vad det finns för möjligheter för bolaget där.
I en videouppdatering berättar bolaget att vd Lewis Horne, tillsammans med CFO Florian Schiewald, korsade ekvatorn ner till Australien för att undersöka möjligheten att delvis producera sina bilar i landet.

Företaget förklarar i videon att anledningen till besöket grundar sig i att Australien nyligen sett en helt del av sina fabriker stängas ned, och detta är förstås något som regeringen vill förhindra – och det är där Uniti kommer in i bilden.

Företaget är intresserade av att se om det finns en möjlighet för det svenska bilföretaget att hjälpa Australien att återuppliva sin bilindustri genom att producera delvis sin bil i landet. Florian och Lewis åkte därför dit för att kunna diskutera ämnet djupare för att se vad detta skulle kunna innebära i form av statligt stöd, finansiering och tidsramar.

I videon är man noga med att poängtera att än så länge är inget hugget i sten, men att man fortsätter att utveckla relationer i landet.

Hemma i Sverige har bolaget dock kontaktat VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut, för att jobba på bilens framtida Heads-Up-Display. VTI kommer att bygga en fysisk simulator år Uniti för att testa och verifiera olika säkerhetsaspekter av HUD:en.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-21 11:24 V11.9.8-2