Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© cone Elektronikproduktion | 28 juni 2017

HP Etch investerar för att hinna med

JÀrfÀllabolaget HP Etch har sett en ökning pÄ intÀktssidan sedan ett och ett halvt Är tillbaka, och framför allt de senaste 12 mÄnaderna har ett högre tryck gjort att bolaget valt att investera i ny utrustning.
Under ett samtal med Niklas Wallgren, KAM för etsade detaljer hos bolaget blir stÄr det klart att verksamheten tÄgar pÄ och man jobbar hÄrt för att hinna med förfrÄgningarna.

– Det vi gjort nu nyligen Ă€r att vi har investerat i nya bockmaskiner, kĂ€rnverksamheten Ă€r ju etsning av tunnplĂ„tsdetaljer men vi har Ă€ven en bockavdelning med egen maskinpark som nu fĂ„tt förstĂ€rkning.

Och förstĂ€rkningen var enligt Niklas Wallgren behövlig. Bolaget har som sagt sett en stark ökning som löpt under de senaste 12 mĂ„naderna, vilket alltid Ă€r vĂ€lkommet. Men som Niklas beskriver det sĂ„ har det höga trycket gjort att det ’sladdat lite’ pĂ„ bockningssidan, nĂ„got som man löst med övertid, vilket man bara kan göra under en begrĂ€nsad tid dĂ„ det sliter pĂ„ personalen.

HP Etch har dĂ€rför investerat i en ny – helt servostyrd – Cone C9 med 5-axligt bakre anhĂ„ll. Förutom maskinens stora flexibilietet Ă€r den dessutom mer miljövĂ€nlig eftersom servostyrning krĂ€ver mindre energi Ă€n hydralstyrning. Och med investeringen har det skett en del internutbildning (mer Ă€n planerat skulle jag kunna tĂ€nka mig dĂ„ C9-maskinen gör det ocksĂ„ möjligt för operatören att sitta under arbetet).

Men det har Ă€ven gjorts fler investeringar i bolaget. Ytterligare en Amada kantpress har installerats, etsningsverksamheten, som redan sagts Ă€r kĂ€rnan i företaget, har fĂ„tt en ny processmaskin – och dĂ€rmed uppdaterar HP Etch maskinparken ytterligare.

Med investeringarna som gjorts rÀknar Niklas Wallgren med att bolagets bockningskapacitet har ökat mellan 25 -30 procent, vilket det lÄter som att bolaget kommer behöva.

– Vi ligger stabilt till just nu, det brukar alltid dra pĂ„ lite extra innan semestern sĂ„ vi förvĂ€ntar oss ett högt tryck. IntĂ€ktsmĂ€ssigt sĂ„ ligger vi över planen och vi förvĂ€ntar oss att det hĂ€r kommer att hĂ„lla i sig.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1