Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo Cars Komponenter | 27 juni 2017

Carpool Karaoke: Volvo Cars, Autoliv, Zenuity & Nvidia

Autoliv, Volvo Cars och Nvidia startar ett samarbete för att utveckla avancerade system och mjukvara till sjÀlvkörande bilar.
Autoliv och Volvo Car Corporation kommer tillsammans med Zenuity, det samÀgda nystartade bolaget för utveckling av mjukvara för bilar, arbeta med Nvidia för att utveckla nÀsta generations teknologier till sjÀlvkörande bilar, med mÄlsÀttningen att leverera autonom körning pÄ nivÄ 4 (enligt SAEs definition) Är 2021.

Som en del i överenskommelsen kommer Autoliv, Volvo och Zenuity anvĂ€nda Nvidias dataplattform med artificiell intelligens för bilar som grund för egen avancerad mjukvaruutveckling. Autoliv, Volvo Car Corporation och Zenuity samarbetar med Nvidia för att utveckla system som kan utnyttja ’deep learning’ – en form av artificiell intelligens – för att kĂ€nna igen objekt i omgivningen, tolka potentiella hot och navigera sĂ€kert.

Systemen kan göra medvetna jÀmförelser av situationer i realtid mot en tillgÀnglig högdefinierad karta, vilket ger möjlighet att planera en sÀker rutt, köra lÀngs rutten med precision samt anpassa körningen nÀr förutsÀttningarna Àndras. Systemen har ocksÄ byggt in andra kritiska funktioner, som att sÀtta samman information frÄn kameror och skapa en komplett bild av bilens omgivning.

Jan Carlson, styrelseordförande, VD och koncernchef för Autoliv sa: ”Vi har nu full tillgĂ„ng till en dataplattform för autonom körning. Autoliv, Volvo Cars och Nvidia delar samma vision kring sĂ€kerhet och sjĂ€lvkörande bilar. Samarbetet kommer ytterligare förbĂ€ttra marknadspositionen för vĂ„ra ledande förarassistanssystem och vĂ„ra produkter och lösningar till sjĂ€lvkörande bilar.”

”Samarbetet med Nvidia placerar Volvo, Autoliv och Zenuity i framkant pĂ„ en förĂ€nderlig marknad dĂ€r lösningar för nĂ€sta generations sjĂ€lvkörande bilar utvecklas. Samarbetet kommer snabba upp utvecklingen av Volvos egna, kommersiellt tillgĂ€ngliga, sjĂ€lvkörande bilar,” sa HĂ„kan Samuelsson, VD och koncernchef för Volvo Cars.

Jensen Huang, koncernchef pĂ„ Nvidia sa: ”Artificiell intelligens Ă€r nödvĂ€ndig för att lösa den otroligt krĂ€vande utmaning som hör samman med sjĂ€lvkörande bilar. Vi bygger vidare pĂ„ vĂ„rt samarbete med Volvo för att skapa produktionsklara fordon som kommer göra körningen sĂ€krare, leda till grönare stĂ€der och mindre trĂ€ngsel pĂ„ gatorna.”
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2