Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© RUAG Space Elektronikproduktion | 28 juni 2017

Ny rymdfabrik invigd hos RUAG Space i Linköping

RUAG Space fortsÀtter att vÀxa. Den 27 juni 2017, invigdes den nya fabriken, en expansion som i princip dubblerar företagets kapacitet och som Àr resultatet av jÀtteordern frÄn det vÀrldsomspÀnnande projektet OneWeb.
Ett projekt dÀr drygt 800 satelliter ska placeras i omloppsbana, och som innebÀr ett paradigmskifte i vÄr digitala vardag nÀr den fiber vi i dag grÀver ner i marken flyttas till rymden.

“Vi har idag ett stort mycket tryck frĂ„n vĂ„ra kunder pĂ„ en global rymdmarknad i tillvĂ€xt. Vi började byggnationen för nĂ€stan exakt ett Ă„r sedan. Att vi nu kan stĂ„ med en fĂ€rdig och skrĂ€ddarsydd rymdfabrik enligt denna tidplan Ă€r mycket viktigt för vĂ„r fortsatta utveckling hĂ€r i Linköping. Vi kan nu fortsĂ€tta att ta nya affĂ€rer och anstĂ€lla ny personal i enlighet med vĂ„r affĂ€rsplan och rĂ€knar med att passera en omsĂ€ttning pĂ„ 300 MSEK redan i Ă„r”, sĂ€ger Jörgen Remmelg, Verksamhetschef pĂ„ RUAG Space I Linköping.

Invigningen förrĂ€ttades av Rymdstyrelsens generaldirektör Olle Norberg och Östergötlands landshövding Elisabeth Nilsson.

RUAG Space Ă€r en av Europas största leverantörer av rymdprodukter till branschen med över 1'250 anstĂ€llda pĂ„ tretton orter i Schweiz, Sverige, Finland, Tyskland, USA och Österrike. 2016 hade RUAG:s rymddivision en omsĂ€ttning pĂ„ 316 miljoner Euro.

Huvudprodukterna för RUAG Space i Sverige Àr datorsystem, mikrovÄgselektronik och antenner till satelliter, adaptrar och separationssystem till bÀrraketer. Företaget har sitt huvudkontor i Göteborg, en enhet för mekaniska system i Linköping och elektroniska system i Finland, Tampere. RUAG Space AB har 490 anstÀllda.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1