Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© PowerCell Komponenter | 29 juni 2017

Powercell i tyskt avtal

PowerCell har ingÄtt ett tyskt avtal om utveckling av en brÀnslecellplattform tillsammans med partners i den tyska fordonsbranschen.
BrÀnslecellsbolaget PowerCell Sweden AB har fÄtt en icke-bindande avsiktsförklaring, frÄn det tyska ministeriet för transport och digital infrastruktur, tillsammans med ett stort konsortium, i vilket bland andra BMW, Daimler, Ford och Volkswagen ingÄr. Företagen deltar i ett spjutspetsprojekt som det tyska programkontoret NOW finansierar för att utveckla en gemensam brÀnslecellstackplattform dÀr PowerCell utvecklar brÀnslecellsstacken.

PowerCell har tillsammans med sina tyska partner BMW, DANA, Daimler, Ford, Freudenberg Performance Materials, Greenerity, NuCellSys, Umicore, Volkswagen och ZSW, skickat in en ansökan till de tyska myndigheterna om att utveckla och investera i industrialisering av en gemensam brÀnslecellsstack för applikationer inom fordonsindustrin, inom ramen för det gemensamma AutoStack-Industrie projektet (ASI). Projektet Àr planerat att genomföras i tvÄ faser, varav den totala budgeten för den första projektfasen bestÄr av 36 MEUR och dÀr PowerCells andel uppskattas till cirka 5,3 MEUR under 29 mÄnader.

Tyskland har avsatt avsevÀrda resurser för utveckling av brÀnslecells- och vÀtgasteknik. Det Nationella innovationsprogrammet för vÀte- och brÀnslecellsteknik (NIP) har nyligen gÄtt in i en andra fas. Under perioden 2016-2019 investerar Tyskland 250 MEUR i programmet " Hydrogen and fuel cell technology 2016-2026".
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1