Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© pichetw dreamstime.com Komponenter | 05 juli 2017

Produktionsstop hos Inotera påverkar DRAM-marknaden

Trendforce rapporterar att Inotera – numera Micron Technology Taiwan – avbröt produktionen vid sin Fab-2-anlĂ€ggningn den första juli.
Med produktionsstoppet vid Fab-2 (som Ă€r en av bolaget tvĂ„ fabriker i Taiwan) rĂ€knar DRAMeXchange, en division inom TrendForce, att marknaden i stort kommer att uppleva en 5,5 procentig minskning av den globala produktionskapaciteten under juli – och potentiellt se ytterligare prisökningar.

Funktionsstörningar i kvĂ€vgasdoseringssystemet ska ha resulterat i kontaminering av bĂ„de kiselskivor och utrustning i anlĂ€ggningen, skriver Trendforce. I och med detta uppskattar DRAMeXchange att bolagets produktionskapacitet backar med cirka 60’000 kiselskivor per mĂ„nad (Inoteras totala produktionskapacitet uppskattades tidigare till 125’000 kiselskivor per mĂ„nad).

DRAMeXchanges uppskattning uppgÄr som sagt ocksÄ till en minskning med 5,5 procent av den globala produktionskapaciteten för DRAM under juli. Den tillfÀlliga nedstÀngningen av Fab-2 förvÀntas förvÀrra det nuvarande underskottet pÄ DRAM-marknaden och medföra ytterligare prishöjningar för minnesprodukter.

Inotera planerar att fÄ Äteruppta produktionenen sÄ snart som möjligt, men rengöring och ÄterstÀllande av produktionskapaciteten kommer att bli en tidskrÀvande utmaning, skriver Trendforce
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1