Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Malardalens hogskola Elektronikproduktion | 31 juli 2017

Nytt projekt ska underlätta fordonsindustrins teknikskifte mot eldrivna fordon

MÀlardalens högskola (MDH) har tillsammans med Alfred Nobel Science Park och MITC AB beviljats drygt 16 miljoner kronor till projektet TransMission.
Det treÄriga projektet syftar till att överbrygga de utmaningar fordonsindustrin har i teknikskiftet mot eldrivna fordon.

Projektet kommer tillsammans med företag inom fordonsindustrin att undersöka utvecklingsmöjligheter inom automation, digitalisering, autonomitet och eldrivning. PÄ agendan finns trendspaning som ska ge företagen trÀning i och verktyg för att hitta utvecklingsomrÄden för nya satsningar utifrÄn de behov de sjÀlva identifierar, det framgÄr av ett pressmeddelande.

– TransMission Ă€r MITC:s största projekt hittills och visar hur viktigt vĂ„rt arbete Ă€r för regionens industri. Det stĂ€rker vĂ„r samverkan i Östra Mellansverige och vi vill att projektet ska bidra till kunskapsspridning i hela regionen, sĂ€ger Svante Sundquist, initiativtagare till projektet och projektkoordinator pĂ„ MITC i pressmeddelandet.

Projektet bygger pÄ tidigare kartlÀggningar som har identifierat ett stort behov av insatser för att sÀkerstÀlla fortsatt framgÄngsrika företag inom fordonsindustrin och dess kompetensförsörjning. NÀringslivets medverkan Àr stark och stort fokus lÀggs pÄ samverkan mellan akademi, nÀringsliv och offentlig sektor.

– Projektet kommer att bidra till nya forsknings- och utvecklingsprojekt med möjliga kompetensförsörjningsinsatser. PĂ„ sikt kommer det leda till en lĂ„ngsiktig strukturförĂ€ndring inom fordonsindustrin och kommer bidra till att befĂ€sta MĂ€lardalens position som en vĂ€rldsledande fordonsregion, sĂ€ger Anna Bird, projektledare för TransMission.

Projektet finansieras till hĂ€lften av EU:s regionala fond och resterande frĂ„n Lindesbergs kommun, Region Örebro, Regionförbundet Sörmland, TillvĂ€xtverket, Eskilstuna kommun och Automation Region.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2