Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© zenuity Elektronikproduktion | 02 augusti 2017

Zenuity har tagit plats it de nya lokalerna

Det var i slutet av juni som Volvo och Autolivs JV-bolag, Zenuity, flyttade in i sina nya lokaler pÄ Lindholmen i Göteborg.
Bolagets uppgift Ă€r att utifrĂ„n den senaste kunskapen om ADAS/AD utveckla robusta och flexibla lösningar som ligger i teknologins framkant – för dagens och morgondagens behov. Skanska hyr ut cirka 9'000 kvadratmeter i kontorshuset Piren2 i Göteborg till Zenuity. Hyreskontraktet löper över 11 Ă„r. Evertiq kontaktade Zenuity’s vd Dennis Nobelius för att se hur planen ser ut.

Det Àr ju rÀtt stora lokaler ni flyttar in i nu - hur mÄnga Àr ni som kommer ta plats nu i början och hur ser utvecklingsplanerna ut?

– Till en början flyttar ca 200 personer in i lokalerna, och vi har en rejĂ€l expansion framför oss. Vi har Ă€ven innovativa idĂ©er att lansera senare kring grundplan och första vĂ„ning. Inom kort kommer vi totalt att vara cirka 600 personer globalt. Lokalerna Ă€r anpassade och designade för att passa mjukvaruutveckling, teambaserat arbete och har dessutom speciella HIL-riggar för att testa hela—bilar-i-komponenter, sĂ€ger Dennis Nobelius till evertiq.

Som en ny spelare kommer det initiala fokuset ligga pÄ att rekrytera samt att leverera mjukvarulösningar, förklarar Nobelius.
Bolaget bedriver ju Àven verksamhet i Tyskland och USA, hur kommer samarbetet mellan de olika enheterna se ut rent praktiskt?

– Samarbetet mellan siterna sker i form av distribuerade team, det vill sĂ€ga i specifika fall kan delar av ett team sitta i Tyskland, Sverige, samt i USA. Vi nyttjar moderna kommunikationslösningar samt har en gemensam backlog/tasklist för hela företaget.

I ett tidigare pressmeddelande förklarade man att en plattform med modulbaserade lösningar sĂ€kerstĂ€ller flexibla lösningar till kund i rĂ€tt tid. Samt att Zenuity vill forma branschen genom att leverera spjutspetslösningar som kontinuerligt flyttar fram grĂ€nserna för AD-teknologin. Hur detta kommer att se ut – det fĂ„r vi helt enkelt vĂ€nta och se.

Autoliv kommer att var exklusiv leverantör och distributör av Zenuitys produkter till tredje part, och vare sig kunder eller Àgare har exklusivitet. Volvo Cars fÄr dock tillgÄng till produkterna direkt frÄn joint venture-bolaget.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1