Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Tobii Elektronikproduktion | 03 augusti 2017

Tobiis ögonstyrning in i Windows 10Idag offentliggjorde Microsoft funktionen Eye Control for Windows 10. Detta är en ny upplevelse baserad på ögonstyrning. Därmed blir Tobii Eye Tracker 4C den första produkten som stödjer denna nya funktion, och tester pågår även för att säkerställa kompatibilitet för Tobii Dynavox, Acer, Alienware och MSi-produkter.
– Att Windows lägger till inbyggt stöd för ögonstyrning är en avgörande milstolpe i vårt långsiktiga mål att göra eyetracking till en integrerad del i en stor del av den konsumentelektronik vi använder i vår vardag. Med integrationen i Microsofts operativsystem blir det möjligt framöver att lägga till många värdeskapande användarupplevelser. Samarbetet visar tydligt på värdet av ögonstyrning och är ett stort steg framåt i vårt långsiktiga arbete mot höga volymer, säger Henrik Eskilsson, vd för Tobii. 

– Introduktionen av ögonstyrning i Windows 10 ger människor möjligheten att använda ögonen för att styra Windows, säger Jenny Lay-Flurrie, Chief Accessibility Officer på Microsoft. Vi är oerhört tacksamma över det goda samarbetet med flera communitys för ALS (amyotrofisk lateralskleros) och MND (motorneuronsjukdomar) samt med Tobii för deras aktiva engagemang under hela utvecklingsprocessen. Vi ser fram emot att fortsätta samarbetet för att utveckla dessa funktioner ytterligare i kommande uppdateringar, som en del i vår strävan att ge möjlighet åt människor att åstadkomma mer. 

Enligt Tobii användsEyetracking redan inom många områden, från kommunikationshjälpmedel för människor med funktionshinder till fördjupade spelupplevelser. Genom att Windows 10 får stöd för eyetracking inbyggt i själva operativsystemet får Microsoft-användare med tillgång till eyetracker en ny kraftfull inmatningsmetod,. Tobii och Microsoft har samarbetat för att säkerställa en stabil integration av tekniken och för att definiera vilka funktioner som ska ingå i Windows 10. Initialt kommer ögonstyrning att användas i ett antal funktioner som möjliggör för personer med funktionshinder att skriva och flytta muspekaren med ögonen. 

– Med eyetracking kan all konsumentelektronik, som datorer, surfplattor, telefoner och VR-headsets, förstå våra avsikter bättre, vilket är grundläggande för att skapa riktigt naturliga användarupplevelser mellan människa och dator. Att Windows får stöd för ögonstyrning har potentialen att skapa ett helt nytt paradigm av användarupplevelser som i grunden förändrar hur vi interagerar med våra enheter, säger Oscar Werner, affärsområdeschef för Tobii Tech.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2020-06-04 10:54 V18.6.10-1