Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© abb Elektronikproduktion | 07 augusti 2017

ABB tar hem order på 30 miljoner dollar

ABB har fĂ„tt en order pĂ„ cirka 30 miljoner dollar frĂ„n den nederlĂ€ndsk–tyska operatören TenneT för att tillhandahĂ„lla en stabiliseringslösning som utökar tillförlitligheten och kvaliteten i strömförsörjningen nĂ€r elnĂ€tet utgörs av allt mer förnybar energi. Orden bokades under andra kvartalet 2017.
Tysklands energiomvandlingsplan ”Energiewende” siktar pĂ„ ett mĂ„l med minst 80 procent förnybar energi per 2050. Andelen vind- och solkraft i energimixen gĂ„r snabbt framĂ„t och stĂ„r nu för över 40 procent av Tysklands elförsörjning. I och med att Tysklands strömförsörjning gĂ„r frĂ„n att förlita sig till stabila, centraliserade energikĂ€llor – som kĂ€rnkraft och vĂ€rmekraftverk – till mer volatila och decentraliserade förnybara energikĂ€llor – som vind- och solkraft – behöver landet lösa problem med stabilitet och spĂ€nningsfluktuationer som pĂ„verkar strömförsörjningen.

Som en del av lösningen kommer ABB att leverera en statisk hybridkompensator (STATCOM) som ska installeras i Borken-stÀllverket i Hessen i centrala Tyskland. STATCOM-systemet kommer att stÀrka elnÀtet med flexibel reaktiv strömkompensation och dynamisk spÀnningsstabilisering för att minska risken för spÀnningskollaps och strömavbrott.

”Vi Ă€r glada att Ă„ter samarbeta med TenneT och stötta Tysklands mĂ„l att tillhandahĂ„lla ren vindkraft till miljontals mĂ€nniskor”, sĂ€ger Claudio Facchin, global chef för ABB:s division Power Grids. ”VĂ„r innovativa STATCOM-teknik kommer att stĂ€rka kraftöverföringskapaciteten och förbĂ€ttra elkraftskvaliteten. Projektet Ă€r ett exempel pĂ„ ABB:s strategiska fokus pĂ„ förnybara energikĂ€llor dĂ€r vi utnyttjar olika tekniker för att stĂ€rka vĂ„r position som den givna partnern för att möjliggöra ett kraftfullare, smartare och grönare elnĂ€t.”
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2