Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Jonas Karlsson Teknik | 07 augusti 2017

Ny USB PD-standard klarar upp till 100 W‹

Nu finns det en ny standard för strömförsörjning via USB-grÀnssnittet. Konceptet USB Power Delivery (USB PD) har blivit ett populÀrt grÀnssnitt för att bÄde strömförsörja och ladda olika typer av enheter.
USB DP-standarden Ă€r döpt till IEC 62680-1-2 rev. 3.0 V.1.0 respektive SS-EN 62680-1-2 och organisationen SEK Svensk Elstandard erbjuder nu alla att utan kostnader ladda hem en prewiev som innehĂ„ller förord, eventuell inledning, innehĂ„llsförteckning och det avsnitt som beskriver standardens syfte och omfattning frĂ„n organisationens funktion SEK Shop. Dokumentet Ă€r döpt till: GrĂ€nssnitt för seriebuss för datakommunikation (USB) – Del 1-2: Gemensamma komponenter – Specifikation för strömförsörjning (USB PD).

Med IEC 62680-1-2 Àr det inte bara möjligt att öka strömstyrkan, den kan ocksÄ anvÀndas för att styra att flyta strömmen i ena eller andra riktningen. Det Àr ocksÄ möjligt att begrÀnsa strömstyrkan sÄ att en enhet inte drar mer ström Àn vad som krÀvs för en given tillÀmpning.

Utrustningar med USB PD som ansluts till varandra fungerar först enligt den vanliga USB-standarden, för att sedan förhandla enligt USB PD-standarden och bestÀmma vilken som ska leverera ström och vilken som ska ta emot och hur mycket. Rollerna kan sedan vÀxla om enheterna tycker att det behövs. Det öppnar ocksÄ för att styra enheter i ett lokalt nÀt sÄ att det sammanlagda effektuttaget hÄlls nere.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2