Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© TerraE Elektronikproduktion | 07 augusti 2017

Tyskt konsortium ska bygga en Gigafabrik

TerrE-Holding GmbH har fört samman 17 företag och forskningsinstitut och bildat ett konsortium för planera och bygga storskalig tillverkning av litiumjonbatterier i Tyskland.Tyskt konsortium ska bygga en Gigafabrik
I konsortiet finns företag frÄn hela försörjningskedjan, materialproducenter, maskinteknikföretag, celltillverkare och industriella konsumenter. Det första mötet för att upprÀtta konsortiet Àgde rum den 18 juli i Hanau.

Arbetet – och konsortiet – kommer att ledas av TerraE Holding GmbH, som kommer se till att den överenskomna planen genomförs. Storskalig serieproduktionen planeras att etableras pĂ„ tvĂ„ tyska platser och dessa fabriker kommer att drivas som ”foundries”. Detta innebĂ€r att TerraE Holding GmbH kommer att bygga och driva fabrikerna och producera produkterna enligt kundernas specifikationer.

Just nu för TerraE förhandlingar med partners inom och utanför konsortiet för att sÀkerstÀlla vad man kallar en lÄngsiktig teknologisk fördel.

Samtidigt förs diskussioner med potentiella kunder och investerare, frÄn bland annat industrisektorer för gaffeltruckar, landskapsutrustning och trÄdlösa verktyg, samt företag verksamma inom energilagring och elektromobilitet.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2