Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© faraday future Elektronikproduktion | 09 augusti 2017

Teslautmanaren visar upp ny fabrik

Elbilstillverkaren Faraday Future, som skulle investera över en miljard dollar för att bygga en nya jÀttefabrik i Las Vegas, Nevada, har övergett nybyggnadsplanerna och istÀllet hyrt nya lokaler i Kalifornien.
Faraday har tecknat ett leasingavtal pÄ sin nya tillverkningsanlÀggning och pÄbörjat processen för att förbereda den nya anlÀggningen för inflyttning av tillverkningsutrustningen.

TillgĂ„ngen till anlĂ€ggningen Ă€r ett efterlĂ€ngtat steg framĂ„t för företaget och ett steg nĂ€rmare att leverera företagets första produktionsfordon – 91 FF – till marknaden vid slutet av 2018.

Faraday Future meddelade nyligen att bolaget har skiftat sitt tillverkningsfokus till en nyckelfÀrdig anlÀggning som erbjuder en snabbare vÀg till produktion. Den nya produktionsanlÀggningen, som ligger i Hanford, Kalifornien, Àr placerad mellan landets tvÄ största EV-marknader, Los Angeles och Silicon Valley.

Under Faraday Futures nya ledning, med Stefan Krause vid rodret (tidigare CFO och styrelseledamot för Deutsche Bank och CFO för BMW Global) och Ulrich Kranz (tidigare Sr. Vice President för BMW, ansvarig för lanseringen av i8, i3, z3 och x5 ) som COO/CFO respektive CTO, kommer man jobba med strategiska förÀndringar för att göra Faraday Future mer attraktivt för investerare.

Denna nya produktionsanlÀggning Àr en steg framÄt nÀr det kommer till företagets tillverkningsplaner men Àven ett steg nÀr det kommer till att bygga upp företagets nÀtverk av investerare ett försök att diversifiera FF:s finansieringsstrategi.

Just nu fortsÀtter processen med platsberedningar, inklusive planering, renovering och inskaffande av diverse tillstÄnd. Efter utflyttningen av nuvarande hyresgÀster i slutet av november rÀknar Faraday med vara pÄ plats i början av 2018.


Bilder © Faraday Future
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1