Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© senzime Elektronikproduktion | 09 augusti 2017

Senzime erhåller amerikanskt patent

Svenska medtechbolaget Senzime, har beviljats ett amerikanskt patent gĂ€llande bolagets engĂ„ngselektroder – TetraSens – som Ă€r en del i systemet TetraGraph.
Över 70 miljoner patienter genomgĂ„r Ă„rligen kirurgi dĂ€r man anvĂ€nder bĂ„de narkos och muskelrelaxerande lĂ€kemedel och forskning har visat att över 30 procent drabbas av postoperativa komplikationer om objektiv patientövervakning saknas, skriver bolaget i ett pressmeddelande. TetraGraph Ă€r ett system som utvecklats för att bidra till fĂ€rre postoperativa komplikationer med en kostnadseffektiv och anvĂ€ndarvĂ€nlig lösning. Systemet göt det möjligt att följa patienters biokemiska och fysiologiska processer inför, under och efter operation – Senzime utvecklar produkter för att minska andelen komplikationer i samband med operationer, öka patientsĂ€kerheten och bidra till lĂ€gre vĂ„rdkostnader. Det beviljade patentet för TetraSens stĂ€rker vĂ„r konkurrenskraft och Ă€r ett bevis pĂ„ vĂ„r innovationskraft. Senzime stĂ„r inför en bred marknadsintroduktion och vi ser fram emot en fortsatt hĂ€ndelserik utveckling under 2017, sĂ€ger Senzimes vd Lena Söderström i pressmeddelandet.
Tidigare under sommaren erhöll Senzime ISO 13485-certifiering (en standard och kvalitetsstyrningssystem för medicintekniska produkter).
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-02-15 09:57 V12.1.1-2