Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Norautron Elektronikproduktion | 11 augusti 2017

’Med LEAN i fokus minskade uppställningstiden med 70%’

Norautron fortsätter att utveckla och förbättra effektiviteten i tillverkningsprocessen vid fabriken i Vänersborg.
Företaget meddelar att man blivit mer konkurrenskraftig genom att komprimera och optimera tillverkningsdelen. I ett pressmeddelande säger Norautron att detta har resulterat i en förbättrad leveransprestanda samt att operatörerna nu är mer involverade i utvecklingen av tillverkningsprocessen. Detta har även resulterat i en förbättrad kvalitetskontroll av produkterna.

Planeringen av ett smartare produktionsupplägg påbörjades under våren 2016. I stället för att effektivisera tillverkningsområdet, som vad uppdelat i två separata byggnader, sker nu allt under samma tak. Resultatet är en minskning av tillverkningsområdet med 2000 kvadratmeter, och detta utan att det påverka tillverkningskapaciteten, skriver bolaget.

Återuppbyggnaden av SMD-linan gjordes utan att påverka bolagets leveranskedja. Utnyttjandet av linan har förbättras med 55% och uppställningstiden minskat med 70%. Och enligt bolaget har feedbacken från operatörerna enbart varit positiv då bullernivån har reducerats avsevärt och mer solljus släpps in i produktionsområdet.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-1