Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ra2studio dreamstime.com Elektronikproduktion | 14 augusti 2017

Sivers IMA i tekniksamarbete med UofG

Sivers IMA Holdings helÀgda dotterbolag CST Global har tecknat ett samarbetsavtal med University of Glasgow om installation och drift av en utrustning för kemisk Ängdeponering i företagets egna lokaler i Storbritannien.
Enligt Sivers IMA Holding Àr CST Global Storbritanniens ledande oberoende halvledarsmedja för III-V opto-elektronik.

Utrustningen kommer att anvÀndas för metallorganisk kemisk Ängdeponering (MOCVD) vid smedjans egen anlÀggning. University of Glasgow (UofG) kommer att Àga utrustningen och CST Global kommer att ansvara för installation och drift. AnvÀndnings- och driftskostnader kommer att delas.

– Den hĂ€r MOCVD-maskinen underlĂ€ttar forskningsprojekt i avancerade halvledarmaterial och enheter, bĂ„de inom elektronik och fotonik. Det Ă€r allt viktigare för framgĂ„ngsrik fotonikforskning att övervĂ€ga behoven för volymproduktion. VĂ„rt samarbete visar pĂ„ en vĂ€g för forskningsprojekt att nĂ„ kommersiellt lönsamma volymer och utnyttja CST Globals vĂ€rldsomspĂ€nnande kundbas, sĂ€ger CST Globals vd Neil Martin.

Avtalet innebÀr ocksÄ att maskinen kan anvÀndas av CST Global sjÀlva nÀr det inte pÄgÄr nÄgra forskningsprojekt.

­– VĂ„rt avtal med University of Glasgow innebĂ€r ocksĂ„ att vi kan anvĂ€nda MOCVD-maskinen för att tillhandahĂ„lla epitaxial "övervĂ€xt"-tjĂ€nster till kunder nĂ€r den inte anvĂ€nds för forskningsprojekt. Det ger oss en intern process internt och inom vĂ„r kontroll, vilket minskar vĂ„r produktionskostnadsbas och förbĂ€ttrar leveranstiderna.

– Den hĂ€r typen av gemensamma akademiska och kommersiella partnerskap Ă€r nya inom fotonikindustrin och ger ett lĂ€gre riskalternativ till konventionella kommersialiseringsvĂ€gar. Dessutom fĂ„r eleverna möjlighet att fĂ„ erfarenhet av att arbeta i en kommersiell miljö, att lĂ€ra sig intilliggande tekniker samt möta och spendera tid med vĂ„rt expertteam.

CST Global fÄr i och med partnerskapet ocksÄ tillgÄng till en potentiell och specialiserad rekryteringspool.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-2