Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Saab Elektronikproduktion | 16 augusti 2017

Saab levererar utbildningssystem till estniska armén

Saab har tecknat ett kontrakt med den estniska försvarsmakten om att leverera BT46-utbildningssystem till den estniska armĂ©n – leveranserna kommer att ske under 2018.
2008 bestÀllde den estniska försvarsmakten de första lasersimulatorerna för skjut- och stridsutbildning. Saab har nu tagit emot ytterligare en bestÀllning av simulatorer. Systemen kommer att anvÀndas av den mekaniserade brigaden, vid regementen samt pÄ Infanteriskolan.

– Jag Ă€r stolt över att den estniska försvarsmakten pĂ„ nytt har valt Saab som sin partner. De har anvĂ€nt vĂ„ra utbildningssystem under lĂ„ng tid och kan i mycket hög grad bedöma fördelarna med realistisk trĂ€ning. Den hĂ€r ordern stĂ€rker vĂ„r stĂ€llning som en av vĂ€rldens ledande leverantörer av lösningar för stridsutbildning, sĂ€ger Åsa Thegström, chef för affĂ€rsenheten Training & Simulation inom Saabs affĂ€rsomrĂ„de Dynamics.

I kontraktet ingÄr BT46 system för CV9035, Carl-Gustaf samt flera infanterisimulatorer upp till kompaninivÄ. För styrning och övervakning av övningar anvÀnds Saabs nya Manpack 300. Dessutom ingÄr ett femÄrigt supportkontrakt.

– Detta Ă€r mycket tillfredsstĂ€llande, bĂ„de för oss och för kunden. Med den hĂ€r bestĂ€llningen pĂ„ BT46-utbildningssystem fĂ„r den estniska försvarsmakten den bĂ€sta simulatorn pĂ„ marknaden för trĂ€ning av sĂ„vĂ€l stridsfordonsbesĂ€ttningar som mekaniserade förbandsenheter.

– Den estniska försvarsmakten kommer med stöd av detta utbildningssystem pĂ„ ett kostnadseffektivt och realistiskt sĂ€tt kunna öva bĂ„de grundlĂ€ggande skjututbildning fordonen CV9035 och förbandstrĂ€ning upp till mekaniserat kompani. Detta stĂ€rker i hög grad förbandens kapacitet i fĂ€lt, sĂ€ger Jyrki Kujansuu, marknadschef för Saab i Polen/Baltikum.

BT46-systemet Àr ett simulatorsystemet för skjuttrÀning med olika vapen samt för realistiska, taktiska stridsövningar i fÀlt.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1