Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© rawpixelimages dreamstime.com Elektronikproduktion | 17 augusti 2017

Saab tecknar ramavtal med Norautron

Försvars- och sÀkerhetsföretaget Saab har tecknat ett femÄrigt ramavtal med Norautron och samtidigt valt det norska bolaget som tillverkningspartner för systemkritiska komponenter till Saabs radarsystem.
Norautron tilldelades det första ramavtalet med Saabs affÀrsenhet Avionics i fjol. Och nu ett Är senare har det goda samarbetet resulterat i att ramavtalet utvidgas till att omfatta hela Saab AB.

Norautron kommer att hjÀlpa till vid tidig utveckling, inköp, prototyping samt leverera tillverkningstjÀnster inom elektronik och mekanik.

– Vi Ă€r Ă„terigen bĂ„de ödmjuka och stolta att kunna meddela vĂ„rt nĂ€sta steg i samarbetet med Saab. Det hĂ€r kontraktet, som katalyserats av Saabs affĂ€rsenhet Surveillance, banar vĂ€g för nya krĂ€vande och kompetensdrivna projekt, sĂ€ger HĂ„vard Østby, VP Sales & Marketing at Norautron.

Saabs affÀrsenhet Surveillance har godkÀnt Norautron som leverantör för tillverkning av systemkritiska komponenter för markbaserad radar. Tekniköverföringen frÄn Saab till Norautron i Norge kommer att börja redan under tredje kvartalet 2017

– Jag Ă€r nöjd att vi har valt Norautron i Norge som partner för inköp och tillverkning av vĂ„r kĂ€rnteknik. Detta Ă€r ett kritiskt och viktigt steg för att utveckla vĂ„r position som en ledande leverantör av radarsystem, bĂ„de pĂ„ den norska marknaden och exportmarknaden, SĂ€ger Tore Bekkevold, vd, Saab Norway.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2