Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© autoliv Elektronikproduktion | 17 augusti 2017

Autoliv och Seeing Machines utvecklar förarkameror

BilsĂ€kerhetsföretaget Autoliv kommer att starta ett samarbete med Seeing Machines – som utvecklar system för avlĂ€sning av mĂ€nniskor genom datorseende – för att utveckla förarkameror (sĂ„ kallade DMS) till sjĂ€lvkörande bilar.
Under 2015 sÄ resulterade bilolyckor, orsakade av ouppmÀrksamma förare, i att 3.477 personer och 391.000 skadades i USA, skriver Autoliv i ett pressmeddelande och hÀnvisar till siffror frÄn National Highway Traffic Safety Administration. Informationen fÄr stöd av The American Automobile Association som menar att 21 procent av alla trafikolyckor med dödlig utgÄng orsakas av att föraren Àr trött.

Med dessa siffror i Ätanke startar nu Autoliv och Seeing Machines ett samarbete för att utveckla förarkameror (DMS) som upptÀcker nÀr föraren Àr distraherad eller trött genom att mÀta ögonens och huvudets position. Systemet kan sen pÄkalla förarens uppmÀrksamhet nÀr farliga situationer Àr pÄ vÀg att uppstÄ.

Autoliv menar att med bredare data och förstĂ„else för hur föraren mĂ„r, kan bolaget utveckla teknologier som Ă€r kritiska för funktioner med hög automatiseringsgrad – bland annat att kunna köra sĂ€kert utan att förarens hĂ€nderna Ă€r pĂ„ ratten.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-1