Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© norautron Elektronikproduktion | 22 augusti 2017

Abax utökar avtalet med Norautron

Fram mot slutet av förra Äret ingick teknikföretaget Abax ett tillverkningsavtal med Norautron. Nu har utökar Abax sitt engagemang med det norska företaget.
Det utökade avtalet med Norautron kommer att strĂ€cka sig till 2020 – med ett vĂ€rde pĂ„ minst 300 miljoner norska kronor (vĂ€rdet av det tidigare kontraktet uppgick till 200 miljoner norska kronor).

Men det har ju hÀnt en del med Abax sedan det ursprungliga avtalet slöts; under juni mÄnad klev Investcorp, ett globalt investmentbolag, in i bilden och förvÀrvade teknikföretaget för 1,8 miljarder norska kronor.

Och sedan dess Àr det full fart framÄt, vilket Àr goda nyheter för Norautron. För att stödja tillvÀxten och sÀkerstÀlla produktionskapaciteten för Abax har det nuvarande ramavtalet förlÀngts fram till 2020. Vilket i sin tur har resulterat i att Norautron valt att investera i robotiserade tillverkningsceller, skriver Norautron i ett pressmeddelande.

Och det förlÀngda avtalet har ocksÄ inneburit att Norautron utnyttjar flera av sina produktionsanlÀggningar. Detta dels pÄ grund av att Abax sÀkrat ett kontrakt med kinesiska industrijÀtten Sinochem.

För att stödja Abax i Kina har Norautron dÀrför pÄbörjat tillverkning av företagets hÄrdvara i sin Suzhou-anlÀggning. Utöver detta har kontraktet ocksÄ tagit tillverkning till Norautrons polska anlÀggning, gÄr det att lÀsa i pressmeddelandet.

Den tidigare nÀmna robotcellen kommer att vara helautomatisk och med förmÄga att montera, markera och packa fyra olika produkter. Med den hÀr nya cellen kan hÄrdvaran monteras i Norge till en konkurrenskraftig kostnadsnivÄ. Den nya monteringslinan bestÄr av YuMi (ABBs samarbetsrobot) och kommer att installeras mot slutet av 2017.

Detta tillverkningskoncept kommer senare att kopieras och installeras pÄ de andra anlÀggningarna som hanterar tillverkning för Abax.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1