Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© rimaster Elektronikproduktion | 23 augusti 2017

Rimaster investerar i polska enheterna

Rimforsa-bolaget expanderar i Europa. En investering pÄ cirka 15 miljoner kronor i koncernens polska tillverkning ska hjÀlpa till att möta den ökade internationella efterfrÄgan.
Intresset för Rimasters utvecklings- och tillverkningstjÀnster inom elsystem och kontrollpaneler vÀxer kraftigt pÄ den europeiska marknaden. En efterfrÄgan som Rimaster möter med tunga investeringar i sina polska tillverkningsenheter, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

De senaste Ă„ren har personalstyrkan mer Ă€n fördubblats, och i dag har Rimaster fler Ă€n 600 medarbetare vid sina tvĂ„ produktionsanlĂ€ggningar i Czaplinek och Borne Sulinowo. Samtidigt har anlĂ€ggningen i Borne Sulinowo flyttat till nya lokaler och dubblerat produktionsytan – en investering motsvarande ca 15 miljoner kronor.

Den fortsatta satsningen pĂ„ Polen Ă€r en del av bolagets strategi att följa kunderna globalt. TvĂ„ kompletta produktionsenheter och ett strategiskt logistiskt lĂ€ge, detta Ă€r nĂ„got som enligt bolaget gör Rimaster i Polen till en attraktiv samarbetspartner för stora aktörer i VĂ€st-, Öst- och Centraleuropa.

– Flytten har resulterat i nya, effektiva och flexibla produktionslinjer som gör det möjligt att möta kundernas efterfrĂ„gan och skapar förutsĂ€ttningarna för fortsatt tillvĂ€xt, sĂ€ger Tomas StĂ„lnert, CEO.

– VĂ„ra mĂ„ngĂ„riga kunder upplever en ökad efterfrĂ„gan pĂ„ grund av högkonjunkturen vi befinner oss i. Samtidigt har vĂ„r bearbetning av den europeiska marknaden börjat ge effekt och vi har mĂ„nga nya kunder som har upptĂ€ckt fördelarna med vĂ„rt erbjudande. Vi gör bedömningen att efterfrĂ„gan pĂ„ vĂ„ra tjĂ€nster och produkter kommer att fortsĂ€tta öka.

Investeringarna bedöms fÄ positiva effekter Àven för utvecklings- och tillverkningsenheten i Rimforsa.

– VĂ„ra anlĂ€ggningar i Sverige och Polen har ett omfattande samarbete dĂ€r framgĂ„ngarna pĂ„ den ena marknaden gynnar den andra.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2