Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© inission Elektronikproduktion | 24 augusti 2017

Inission: alla fabrikerna går med full- eller överlast

Det första halvåret är nu avslutat för tillverkaren Inission, och mycket har skett på kort tid.
I sin delårsrapport meddelar bolaget att steg ett i samlokaliseringen av Inission två enheter i Stockholm, det vill säga den fysiska flytten, är avklarad. Nu återstår att flytta all digital information samt att foga samman organisationerna och arbetssätten.

I Malmö var flytten från Sösdala fysiskt klar i mars, och snart så är även flytten av den digital dokumentation också avslutat. Inission meddelar också att ett projekt för byte av ERP-system i Malmö är uppstartat.

Totalt har Inission samlat på sig extra kostnader under perioden för dessa förbättringsprojekt med drygt 4 miljoner kronor.

”Vi är inte nöjda med nuvarande lönsamhet och jobbar hårt med förändring och förbättring i de nya Inissionbolagen. Trots detta gör vi ett resultat i paritet med H1 2016 och rensar man för överskottet från Incapinnehavet på 4,8 MSEK under H1 2016 så överstiger resultatet föregående halvår,” säger Fredrik Berghel, Inissions koncernchef i delårsrapporten.

Andra kvartalet (1 april – 30 juni 2017) i kort
  • Nettoomsättningen uppgick till 178 miljoner kronor (103)
  • Rörelseresultatet uppgick till 5,5 miljoner kronor (8,7)
  • Resultat efter finansiella poster 4,6 miljoner kronor (8,7)

Första halvåret (1 januari – 30 juni 2017) i kort
  • Nettoomsättningen uppgick till 365 miljoner kronor (172)
  • Rörelseresultatet uppgick till 14,3 miljoner kronor (13,6)
  • Resultat efter finansiella poster 12,3 miljoner kronor (13,5)

Omsättningen ökade kraftigt tack vare förvärven av Onrox, som blev en del av Inissionkoncernen i juni 2016, men även genom den större efterfrågan från kunderna, skriver bolaget.

”Andra kvartalet visar såsom det första kvartalet på en bra omsättning. Alla fabrikerna går med full- eller överlast. Våra kunder har medvind och det är stor efterfrågan på våra tjänster. På marknaden är det stor aktivitet med ett flertal spännande projekt i pipeline både hos befintliga och nya kunder,” säger Fredrik Berghel i rapporten.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1