Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© inission Elektronikproduktion | 24 augusti 2017

Inission: alla fabrikerna går med full- eller överlast

Det första halvåret är nu avslutat för tillverkaren Inission, och mycket har skett på kort tid.
I sin delårsrapport meddelar bolaget att steg ett i samlokaliseringen av Inission två enheter i Stockholm, det vill säga den fysiska flytten, är avklarad. Nu återstår att flytta all digital information samt att foga samman organisationerna och arbetssätten.

I Malmö var flytten från Sösdala fysiskt klar i mars, och snart så är även flytten av den digital dokumentation också avslutat. Inission meddelar också att ett projekt för byte av ERP-system i Malmö är uppstartat.

Totalt har Inission samlat på sig extra kostnader under perioden för dessa förbättringsprojekt med drygt 4 miljoner kronor.

”Vi är inte nöjda med nuvarande lönsamhet och jobbar hårt med förändring och förbättring i de nya Inissionbolagen. Trots detta gör vi ett resultat i paritet med H1 2016 och rensar man för överskottet från Incapinnehavet på 4,8 MSEK under H1 2016 så överstiger resultatet föregående halvår,” säger Fredrik Berghel, Inissions koncernchef i delårsrapporten.

Andra kvartalet (1 april – 30 juni 2017) i kort
  • Nettoomsättningen uppgick till 178 miljoner kronor (103)
  • Rörelseresultatet uppgick till 5,5 miljoner kronor (8,7)
  • Resultat efter finansiella poster 4,6 miljoner kronor (8,7)

Första halvåret (1 januari – 30 juni 2017) i kort
  • Nettoomsättningen uppgick till 365 miljoner kronor (172)
  • Rörelseresultatet uppgick till 14,3 miljoner kronor (13,6)
  • Resultat efter finansiella poster 12,3 miljoner kronor (13,5)

Omsättningen ökade kraftigt tack vare förvärven av Onrox, som blev en del av Inissionkoncernen i juni 2016, men även genom den större efterfrågan från kunderna, skriver bolaget.

”Andra kvartalet visar såsom det första kvartalet på en bra omsättning. Alla fabrikerna går med full- eller överlast. Våra kunder har medvind och det är stor efterfrågan på våra tjänster. På marknaden är det stor aktivitet med ett flertal spännande projekt i pipeline både hos befintliga och nya kunder,” säger Fredrik Berghel i rapporten.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-2