Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© otnaydur dreamstime.com Teknik | 28 augusti 2017

Siemens går med i Power Circle

Med Siemens som partner fÄr Power Circle ökade möjligheter att genom ett allt starkare nÀtverk utveckla och utforska elens och elektrifieringens roll för en hÄllbar utveckling.
Med fokus pÄ elektrifiering, automatisering och digitalisering blir Siemens en viktig partner för en hÄllbar utveckling genom elektrifiering. Produkter och lösningar frÄn Siemens som Àr exempel pÄ detta Àr den sÄ kallade eHighway-tekniken för elektrifiering av tunga transporter och det öppna, molnbaserade operativsystemet för Internet of Things (IoT), MindSphere, för uppkoppling av maskiner, system, databaser och infrastruktur till den digitala vÀrlden, skriver Power Circle i ett pressmeddelande.

Med mÄlet att bli klimatneutrala till 2030 investerar Siemens nu nÀrmare 1 miljard kronor för att minska sina utslÀpp. Investeringarna ska gÄ till ny teknik i produktionsanlÀggningar och fastigheter, förnybar elförsörjning och minskning av utslÀppen i de egna transporterna. Med minskade energikostnader pÄ nÀrmare 200 miljoner om Äret rÀknar industrijÀtten med att rÀkna hem investeringen pÄ fem Är.

– Som leverantör av hĂ„llbar och innovativ energiteknik lĂ€ngs med hela vĂ€rdekedjan ser vi en styrka i att Power Circles medlemmar representerar just denna – med aktörer hela vĂ€gen frĂ„n produktion, distribution och konsumtion av el. Samarbete och kunskapsutbyte Ă€r en nyckel för en hĂ„llbar energiframtid, och vi ser fram emot att aktivt delta och bidraga i de samtal och det samarbete som erbjuds i Power Circles regi, sĂ€ger Erik MĂ„rtensson, divisionschef för Siemens Energy Management i Sverige.

– Det Ă€r glĂ€djande att vi kan utöka partnerkretsen med ytterligare ett tungt industriföretag. Med nya partners kommer nya perspektiv och ny kunskap, vilket skapar vĂ€rde för vĂ„r verksamhet och vĂ„rt nĂ€tverk. Jag ser fram emot att samarbeta med Siemens, sĂ€ger Olle Johansson, vd för Power Circle.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2