Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© hanza Elektronikproduktion | 28 augusti 2017

Hanza: 'Ytterligare ett framgångsrikt kvartal'

Frontrunner Àr nu avslutat och Hanza rapporterar ytterligare ett framgÄngsrikt kvartal. Bolaget meddelar om en ökad försÀljning samdigit som man minskar skuldsÀttningen.
NettoomsÀttningen för det andra kvartalet landade pÄ 367,6 miljoner kronor, upp 7,3 procent frÄn 342,5 miljoner kronor under samma period förra Äret. Rörelseresultatet frÄn de operativa affÀrsomrÄdena uppgick till 14,4 miljoner kronor, jÀmfört med 11,4 miljoner kronor under jÀmförelseperioden. Resultat efter skatt för det andra kvartalet landade till slut pÄ 8,0 miljoner kronor, Àven dÀr en ökning frÄn 3,3 miljoner kronor frÄn andra kvartalet i fjol.

Om vi slÄr ihop kvartalen och kollar pÄ det första halvÄret sÄ uppgick nettoomsÀttningen till 717,6 miljoner kronor, en ökning om 5,4 procent frÄn 681,1 miljoner kronor för första halvan 2016. Rörelseresultatet frÄn de operativa affÀrsomrÄdena uppgick till 23,6 miljoner kronor, jÀmfört med 25,9 miljoner kronor. Resultat efter skatt uppgick till 11,3 miljoner kronor under det första halvÄret i Är, en ökningen frÄn 8,7 miljoner kronor frÄn samma period i fjol.

– Ytterligare ett framgĂ„ngsrikt kvartal. Vi fortsĂ€tter att minska vĂ„r skuldsĂ€ttning, trots en god organisk tillvĂ€xt. Sedan Ă„rsskiftet har vi minskat vĂ„r rĂ€ntebĂ€rande nettoskuld med 60 miljoner kronor, frĂ„n 227 miljoner kronor till 167 miljoner kronor, kommenterar vd Erik Stenfors.

– Även resultatmĂ€ssigt ser vi en förbĂ€ttring. Som vi beskrev i föregĂ„ende rapport sĂ„ ledde en tvist om ett hyresavtal i Finland till att vi fick senarelĂ€gga den avslutade mekaniktransfern till det andra kvartalet 2017. Det pĂ„verkade vĂ„r mekanikdel negativt, bland annat med behov av parallell produktion, vilket bĂ„de skapade extrakostnader och en ökad materialförbrukning. Men vi har lyckats möta de negativa engĂ„ngsposterna med positiva engĂ„ngsposter och uppvisar en positiv marginal, fortsĂ€tter Erik Stenfors.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2