Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© pichetw dreamstime.com Elektronikproduktion | 31 augusti 2017

Siemens stärker sitt utbud till bilindustrin

Nu stÀrker Siemens sin verksamhet inom sjÀlvkörande fordon. Företaget har nÀmligen förvÀrvat det nederlÀndska företaget Tass International, ett globalt mjukvaruföretag som förutom simuleringsteknik för sjÀlvkörning har sin verksamhet inom integrerad sÀkerhet, förarassistans (ADAS) och dÀckmodellering.
Tass International utvecklar simuleringsprogram samt erbjuder ingenjörs- och testtjÀnster riktade frÀmst till bilindustrin, och dÄ med fokus pÄ autonom körning, integrerad sÀkerhet (aktiv och passiv), avancerade förarassistanssystem (ADAS) och dÀckmodellering. Avsikten med förvÀrvet uppges vara att stÀrka Siemens mjukvaruportfölj inom produktlivscykelhantering (PLM).

– Integrationen av Tass International i Siemens organisationen förvĂ€ntas skapa en stabil lĂ„ngsiktig miljö och ge tillgĂ„ng till en stor kunskapsbas. Detta kan bidra till att bygga en integrerad verktygskedja för verifiering och validering av komplexa bilfunktioner som skulle gynna sĂ„vĂ€l den globala fordonsindustrin som statliga organisationer, sĂ€ger Jan van den Oetelaar, vd för TASS International, i ett pressmeddelande.

Med Tass Internationals programvara PreScan kan fordonstillverkare, leverantörer och myndigheter simulera komplexa trafikscenarier och i praktiken validera automatiserade körlösningar och ADAS. Med sin programvara Madymo för passagerarsÀkerhetsmodellering kan företag simulera inverkan av en bilolycka pÄ mÀnniskokroppen. TASS Internationals programvara Delft-DÀck-programvara anvÀnds för att skapa exakta dÀckmodeller för fordonsdynamik och kör- och andra hanteringsimuleringar.

Tass Internationals simuleringsprogram kommer att kombineras med Siemens Simcenter-portfölj som bestÄr av avancerade simuleringsprodukter och Siemens lösningar för elektronisk designautomatisering (EDA) frÄn det i vÄras förvÀrvade företaget Mentor Graphics.

Siemens kommer förvÀrva 100 procent av aktiekapitalet i Tass International och integrera verksamheten i sin affÀrsenhet PLM Software, som ingÄr i företagets Digital Factory Division. TASS International har cirka 200 anstÀllda och omsÀtter Ärligen 27 miljoner euro. AffÀren berÀknas att vara avslutad i början av september 2017. BÄda parterna har ömsesidigt kommit överens om att inte offentliggöra de ekonomiska villkoren för förvÀrvet.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 18:25 V11.10.11-1