Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Valtavalo - Vd Markku Laatikainen i fabriken i Kajaani Elektronikproduktion | 01 september 2017

Valtavalo flyttar fram positionerna i Sverige

Den finska LED-lysrörstillverkaren har varit verksamt i Sverige sedan 2015 i egen regi, men tar nu nÀsta steg och startar en filial i Sverige.
Ny vd pÄ filialen Àr Martin Persson som Àven tidigare varit anstÀlld pÄ Valtavalo. Kim Zetterberg, Valtavalos tidigare svenske landschef gÄr vidare till nya uppgifter i början av september, det framgÄr av ett pressmeddelande.

Under hösten 2017 kommer den svenska organisationen att sysselsÀtta fem personer med huvudkontor och lager i Göteborg. Men företaget rÀknar med att verksamheten kommer att vÀxa i snabbt under de nÀrmaste Ären.

Lars och Henrik Rundqvist frÄn Nurpak AB, en svensk distributör av Valtavalo-produkter, kommer frÄn och med september 2017 anstÀllas pÄ Valtavalo och ingÄ i den svenska organisationen. Utöver detta pÄgÄr en rekrytering av tvÄ Key Account Managers för att ytterligare förstÀrka nÀrvaron pÄ marknaden.

MÄlet Àr att etablera ett starkt fotfÀste pÄ den svenska belysningsmarknaden. Tanken Àr att den stÀrkta organisationen kommer ge stöd Ät och utveckla verksamheten genom utvalda samarbetspartners samt nya och befintliga direktkunder.

”För oss Ă€r det ett naturligt steg framĂ„t att strĂ€va efter stark tillvĂ€xt i Sverige. Det geografiska avstĂ„ndet Ă€r kort, vi har ett stadigt kundunderlag i Sverige samt ett vĂ€letablerat och gott samarbete med lokala aktörer”, sĂ€ger Markku Laatikainen, vd pĂ„ Valtavalo, om företagets expansion.

Valtavalo tillverkar LED-lysrören i företagets fabrik i Finland sedan 2012. I slutet av 2016 byggdes fabriken i Kajaani ut med ytterligare en helautomatisk produktionslina för tillverkning av en ny serie produkter. Fabriken har en Ärskapacitet pÄ över tvÄ miljoner LED-lysrör.

"Det finns ett stort intresse frÄn marknaden för Valtavalo och vÄra belysningslösningar. Speciellt för nya installationer dÀr vÄrt koncept med en standardiserad utbytbar ljuskÀlla Àr sÀrskilt intressant och tilltalande för vÄra kunder", sÀger Martin Persson, vd för Valtavalo-filialen i Sverige i pressmeddelandet..

"Med en dedikerad lokal organisation och distribution kommer vi att ha resurser för att accelerera vÄr tillvÀxt genom att erbjuda en hög grad av kunskap, tillgÀnglighet och support till vÄra partners och kunder", fortsÀtter Persson.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-1