Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© mikael damkier dreamstime.com Elektronikproduktion | 04 september 2017

Beijer Ref köper portugisiska DX Por

Den svenska kylgrossistkoncernen Beijer Ref AB förvärvar tillgångarna i det portugisiska kyldistributionsföretaget DX Por, med huvudkontor i Porto. Förvärvet syftar till att stärka koncernens närvaro i södra Europa.
DX Por grundades 2005 och har en årsomsättning på cirka 40 miljoner kronor. Företaget är huvuddistributör för Toshiba HVAC (Heating, Ventilation, Air Conditioning) i Portugal. Den portugisiska HVAC-marknaden, som successivt återhämtat sig sedan krisen 2008, uppskattas vara värd närmare 900 miljoner kronor.

”Med etableringen i Portugal kompletteras vår närvaro på den iberiska halvön och stärker distributionen av Toshibas luftkonditioneringssystem i landet. Detta är helt i linje med vår strategi”, säger Beijer Refs CEO Per Bertland.

DX Por kommer att integreras i Beijer Refs organisation och ingår i koncernens räkenskaper från september 2017. Köpet bedöms inte påverka koncernens resultat eller finansiella ställning på något väsentligt sätt. Ledningen för DX Por kommer fortsatt att vara verksam i bolaget.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1