Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ericsson Elektronikproduktion | 07 september 2017

Ericsson svarar på mediaspekulationer om kostnadsbesparingar

Nyhetsmorgonen inleddes med rapporteringen om att Ericssons chef för Europa och Latinamerika, Arun Bansal, jobbar hÄrt för att minska kostnaderna i affÀrsomrÄdet. Nu vÀljer bolaget att svara pÄ rapporteringen.
Precis som vid tidigare kommentarer frÄn bolaget Àr man vag med detaljerna om vilka specifika ÄtgÀrder och enskilda lÀnder som kommer att pÄverkas av sparpaketet. Nedan följer bolagets kommentar.

Ericsson har vid tidigare tillfĂ€llen meddelat att en nyckelkomponent i bolagets fokuserade affĂ€rsstrategi Ă€r att minska kostnaderna och öka effektiviteten. I samband med kvartalsrapporten för andra kvartalet 2017 meddelade Ericsson att bolaget i ljuset av den nuvarande marknadsutvecklingen kommer att intensifiera Ă„tgĂ€rderna för att sĂ€kerstĂ€lla att man kan nĂ„ mĂ„let att fördubbla 2016 Ă„rs rörelsemarginal bortom 2018. ÅtgĂ€rder ska vidtas frĂ€mst gĂ€llande tjĂ€nsteleverans och gemensamma kostnader, men innefattar inte FoU. Planen Ă€r att genomföra kostnadsbesparingar om minst SEK 10 miljarder pĂ„ Ă„rsbasis till mitten av 2018, varav omkring hĂ€lften hĂ€nför sig till gemensamma kostnader.

Ericsson har inte kommunicerat vilka specifika enheter eller lÀnder som kan komma att beröras. Det Àr för tidigt att tala om specifika ÄtgÀrder eller utesluta enskilda lÀnder. I takt med att Ericsson genomför besparingsplanerna kommer bolaget att meddela detta samt i vilken utstrÀckning personal kan komma att beröras.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-2