Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Elektroskandia Teknik | 11 september 2017

Elektroskandia Sveriges nya logistikcenter invigt

Med en yta pĂ„ 43'500 kvadratmeter och höjd pĂ„ 30 meter Ă€r det svĂ„rt att missa Elektroskandias nya logistikcenter dĂ€r det breder ut sig strax intill E18 vid infarten till Örebro.
– Det hĂ€r Ă€r Elektroskandias största investering nĂ„gonsin och den görs för att vi ska kunna möta marknadens krav sĂ„vĂ€l idag som i framtiden. Moderna lösningar och hög automationsgrad innebĂ€r att vi kommer kunna producera mer till lĂ€gre resursnivĂ„. Elektroskandia har fokus pĂ„ tillvĂ€xt och i och med etableringen av vĂ„rt nya logistikcenter har vi alla förutsĂ€ttningar att lyckas, berĂ€ttade Anders Nordlöw, vd pĂ„ Elektroskandia i anslutning till invigningen.

Även Elektroskandias tidigare Centrallager Ă€r belĂ€get i Örebro och logistikdirektör Peter Landenberg beskrev resan frĂ„n den första skissen pĂ„ en servett till fĂ€rdig anlĂ€ggning fem Ă„r senare:

– Det var inte sjĂ€lvklart var vĂ„rt nya logistikcenter skulle vara belĂ€get, men nĂ€r vi gick igenom alla parametrar sĂ„ var Örebro det sjĂ€lvklara valet. Det Ă€r ett bra lĂ€ge med bra infrastruktur, vi har kort vĂ€g till kunderna och sist men inte minst kunde vi till stor del behĂ„lla vĂ„r kompetenta personal.

I samarbete med LĂ€nsstyrelsen i Örebro lĂ€n och Örebro kommun har Elektroskandia sökt hĂ„llbara alternativ för sin etablering. BergvĂ€rme, solpaneler och avancerade system för styrning och övervakning Ă€r exempel pĂ„ lĂ„ngsiktiga investeringar som genomförts.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2