Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Kongsberg Elektronikproduktion | 11 september 2017

Kongsberg slår ihop verksamheter

För att stÀrka sin konkurrensförmÄga pÄ försvarsmarknaden kommer Kongsbergkoncernen att slÄ samman sina tvÄ försvarsomrÄden.
Med det nya affÀrsomrÄdet Kongsberg Defense & Aerospace syftar koncernen till att ytterligare stÀrka sin position pÄ en vÀxande försvarsmarknad, sÀger bolaget i ett pressmeddelande.

Bolaget rÀknar med att fusionen kommer att resultera i en mer integrerad, samordnad och stark försvarsenhet som kommer att generera vÀrde och tillvÀxt genom att leverera avancerad försvarsteknik till kunder och partners. Det nya affÀrsomrÄdet kommer att tas i drift frÄn och med den första oktober 2017.

eir HĂ„Ăžy, vd och koncernchef i Kongsberg, sĂ€ger i pressmeddelandet att Kongsberg över tid har cementerat sin position pĂ„ försvarsmarknaden och att man nu stĂ„r inför stora möjligheter – men samtidigt upplever koncernen en ökad konkurrens.

– Genom att slĂ„ samman vĂ„ra tvĂ„ försvarsomrĂ„den ska vi sĂ€kerstĂ€lla ett effektivare och samordnat utnyttjande av vĂ„ra gemensamma resurser bĂ„de inom försĂ€ljning och marknadsföring samt inom produktutveckling och produktion. En stark och vĂ€lkoordinerad försĂ€ljnings- och marknadsföringsfunktion Ă€r nyckeln till att vinna viktiga projekt som kommer att driva koncernens vĂ€rdeskapande framöver, sĂ€ger Geir HĂ„Ăžy.

AffĂ€rsomrĂ„det Kongsberg Protech Systems – som levererar lösningar för fjĂ€rrvapen – omsatte 2,1 miljarder norska kronor Ă„r 2016. Enligt bolaget upplever affĂ€rsomrĂ„det just nu en efterfrĂ„gan som Ă€r pĂ„ lĂ€gre nivĂ„er Ă€n tidigare – och nya, större kontraktsmöjligheter ligger nĂ„got lĂ€ngre fram i tiden.

Kongsberg Defense Systems intÀkter uppgick till 4,3 miljarder norska kronor Är 2016. AffÀrsomrÄdet Àr vÀl positionerat inom sina nischer och det internationella intresset för flera av omrÄdets produkter Àr enligt bolaget betydande.

SamgÄendet innebÀr att Kongsberg Protech Systems kommer att integreras som en division tillsammans med de fem befintliga divisionerna i Kongsberg Defense Systems. Eirik Lie, nuvarande vd för Kongsberg Defense Systems, kommer att vara ordförande för Kongsberg Defense & Aerospace.

– Vi mĂ„ste kontinuerligt sĂ€kerstĂ€lla ett effektivt utnyttjande av vĂ„ra resurser för att sĂ€kerstĂ€lla ytterligare tillvĂ€xt och lönsamhet. En gemensam försvarsverksamheten stĂ€rker vĂ„r position för möjligheterna framför oss, sĂ€ger HĂ„Ăžy.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1