Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ÅF Consult Elektronikproduktion | 11 september 2017

Ny divisionsstruktur hos ÅF

ÅF inför ny divisionsstruktur och förĂ€ndringar i koncernledningen som ett första resultat av bolagets pĂ„gĂ„ende strategiöversyn.
– ÅF ska fortsĂ€tta vĂ€xa, bli mer internationellt och fĂ„ högre utvĂ€xling av den kunskap vi byggt upp. Vi vĂ€ssar nu vĂ„r divisionsstruktur som ett första steg i detta arbete, sĂ€ger vd och koncernchef Jonas Gustavsson i ett pressmeddelande.

Det var i vĂ„ras som ÅF initierade en strategisk översyn och det initiala resultatet innebĂ€r en förtydligad strategisk riktning med fokus pĂ„; StĂ€rkt marknadsposition och tillvĂ€xt pĂ„ ÅFs kĂ€rnmarknader, Internationell tillvĂ€xt i ett antal utvalda nischer, StĂ€rkt erbjudande inom digitala lösningar, Utveckling av nya koncept och affĂ€rsmodeller samt en ny divisionsstruktur och förĂ€ndringar i koncernledningen.

Det hĂ€r kommer att resultera i att det vid Ă„rsskiftet kommer att införas en ny divisionsstruktur. Organisationen kommer att delas upp i affĂ€rsdivisionerna Industry, Infrastructure, Energy och Digital Solutions – vilka kommer att ha fullt internationellt affĂ€rsansvar.

För att driva utvecklingen av digitala lösningar och koncept inför dĂ€rför ÅF en ny roll som Chief Digital Officer. Den nya divisionsstrukturen kommer att verkstĂ€llas den första januari 2018.

FrĂ„n och med den 11:e september, 2017, kommer ÅFs divisioner att ledas av:
  • Jonas Gustavsson , vd och koncernchef, Ă€ven tillförordnad divisionschef Industry.
  • Mats PĂ„hlsson, kvarstĂ„r i rollen som divisionschef Infrastructure.
  • Roberto Gerosa, kvarstĂ„r i rollen som divisionschef International (frĂ„n den första januari 2018 division Energy).
  • Lennart Waldenström , fortsĂ€tter som tillförordnad divisionschef Technology (frĂ„n den frösta januari 2018 division Digital Solutions).
  • Per Magnusson , divisionschef Industry, har beslutat att efter mĂ„nga Ă„r lĂ€mna bolaget.
– Jag vill tacka Per Magnusson som har bidragit starkt till ÅFs utveckling och den position vi har idag, sĂ€ger Jonas Gustavsson.

Rekryteringsprocesser för rollerna som divisionschef Industry, divisionschef Technology (frÄn den första januari 2018 division Digital Solutions) samt rollen som Chief Digital Officer har inletts.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2