Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ÅF Consult Elektronikproduktion | 11 september 2017

Ny divisionsstruktur hos ÅF

ÅF inför ny divisionsstruktur och förändringar i koncernledningen som ett första resultat av bolagets pågående strategiöversyn.

– ÅF ska fortsätta växa, bli mer internationellt och få högre utväxling av den kunskap vi byggt upp. Vi vässar nu vår divisionsstruktur som ett första steg i detta arbete, säger vd och koncernchef Jonas Gustavsson i ett pressmeddelande. Det var i våras som ÅF initierade en strategisk översyn och det initiala resultatet innebär en förtydligad strategisk riktning med fokus på; Stärkt marknadsposition och tillväxt på ÅFs kärnmarknader, Internationell tillväxt i ett antal utvalda nischer, Stärkt erbjudande inom digitala lösningar, Utveckling av nya koncept och affärsmodeller samt en ny divisionsstruktur och förändringar i koncernledningen. Det här kommer att resultera i att det vid årsskiftet kommer att införas en ny divisionsstruktur. Organisationen kommer att delas upp i affärsdivisionerna Industry, Infrastructure, Energy och Digital Solutions – vilka kommer att ha fullt internationellt affärsansvar. För att driva utvecklingen av digitala lösningar och koncept inför därför ÅF en ny roll som Chief Digital Officer. Den nya divisionsstrukturen kommer att verkställas den första januari 2018. Från och med den 11:e september, 2017, kommer ÅFs divisioner att ledas av:
  • Jonas Gustavsson , vd och koncernchef, även tillförordnad divisionschef Industry.
  • Mats Påhlsson, kvarstår i rollen som divisionschef Infrastructure.
  • Roberto Gerosa, kvarstår i rollen som divisionschef International (från den första januari 2018 division Energy).
  • Lennart Waldenström , fortsätter som tillförordnad divisionschef Technology (från den frösta januari 2018 division Digital Solutions).
  • Per Magnusson , divisionschef Industry, har beslutat att efter många år lämna bolaget.
– Jag vill tacka Per Magnusson som har bidragit starkt till ÅFs utveckling och den position vi har idag, säger Jonas Gustavsson. Rekryteringsprocesser för rollerna som divisionschef Industry, divisionschef Technology (från den första januari 2018 division Digital Solutions) samt rollen som Chief Digital Officer har inletts.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2020-06-04 10:54 V18.6.10-2